Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠανώλη αιγοπροβάτων: Επεκτείνονται για ακόμα μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα με απόφαση...

Πανώλη αιγοπροβάτων: Επεκτείνονται για ακόμα μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Την απόφαση να επεκτείνει για επιπλέον μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων, που λήγουν την προσεχή Κυριακή, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας.

Στο πλαίσιο αυτής ο κ. Τσιάρας επισήμανε πως σε επιστολή που απέστειλε προς τους ομολόγους του υπουργούς Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ θα ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών του Σεπτεμβρίου. Στόχος, επισήμανε είναι «αφενός η κοινή λήψη μέτρων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, όσο για να εξετασθούν κάθε δυνατές πρόσθετες λύσεις απέναντι στο ζήτημα των οικονομικών συνεπειών για τους κτηνοτρόφους».

Αναφορικά με τα κρούσματα πανώλης και τις αναλύσεις των ζώων, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως με ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενεργοποιούνται δύο επί πλέον κτηνιατρικά εργαστήρια που θα συμβάλουν στις ταχύτερες αναλύσεις. Ακόμη, «αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την ανάλυση της επιδημιολογικής μελέτης και τον εντοπισμό των παραλείψεων ή έκνομων πράξεων που οδήγησαν στην έξαρση της νόσου». Μάλιστα, επισήμανε πως τα αποτελέσματα της επιτροπής θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Λάρισας που έχει ξεκινήσει προανάκριση.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα