Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠαγκόσμια ανησυχία για εφαρμογές που γδύνουν γυναίκες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Παγκόσμια ανησυχία για εφαρμογές που γδύνουν γυναίκες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ανησυχία προκαλούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που παραποιούν φωτογραφίες και να ξεγυμνώνουν γυναίκες οι οποίες κάνουν θραύση ακόμα και μεταξύ ανηλίκων.

Συγκεκριμένα μόνο τον Σεπτέμβριο οι ιστότοποι που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες προσέλκυσαν 24 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης κοινωνικών μέσων Graphika. Ακόμα μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους ο αριθμός των διαδικτυακών συνδέσμων που προωθούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαφημίζουν εφαρμογές για το γδύσιμο γυναικών σημείωσε την εντυπωσιακή αύξηση πάνω 2.400%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg αυτού του είδους οι εφαρμογές συμβάλλουν στην αναδυόμενη ανησυχητική τάση μη συναινετικής πορνογραφίας, γνωστή στο ευρύ κοινό ως παγκόσμια . Η μαζική διάδοση τέτοιου περιεχομένου δημιουργεί σημαντικές νομικές και ηθικές προκλήσεις, με τις εικόνες αυτές συχνά να προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διανέμονται χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκόμενων ατόμων. Αναφορικά με το ζήτημα εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία δεν επιτρέπει διαφημίσεις που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο αφαιρώντας όσες παραβιάζουν τις πολιτικές της. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία σχετική τοποθέτησή τόσο από την X, όσο και το Reddit, ενώ η μη συναινετική πορνογραφία δημόσιων προσώπων ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό διάστημα το διαδίκτυο.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα