Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠήλιο: Το τρενάκι «Μουτζούρης» παρέσυρε μηχανή

Πήλιο: Το τρενάκι «Μουτζούρης» παρέσυρε μηχανή

- Advertisement -

Τροχαίο στο Πήλιο, με το διάσημο τρενάκι να παρασύρει μηχανή στις ράγες.

Ένα τραγικό λάθος οδηγού στο Πήλιο έφερε τροχαίο, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Την ώρα που περνούσε το τρενάκι Μουτζούρης, οδηγός μηχανής επιχείρησε να περάσει από τις ράγες για να κόψει δρόμο. Η παράσυρση ήταν αναπόφευκτη, με το τρένο να ακινητοποιείται για λίγη ώρα, μέχρι να διαπιστωθεί πως δεν είχε χτυπήσει κανείς.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας οδηγός μοτοσικλέτας, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουλίου του 2024, επέστρεφε στο σπίτι του στην Άνω Γατζέα στο Πήλιο. Ο άνδρας επιχείρησε να περάσει από τις γραμμές του «Μουντζούρη», που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, για καλή του τύχη το τρένο κινούνταν με αργή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να πέσει στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ούτε ο οδηγός της μηχανής, ούτε κάποιος από τους επιβάτες του τρένου.

Από το περιστατικό σημειώθηκαν ζημιές στη μοτοσικλέτα, ενώ ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το διάσημο τρενάκι στο Πήλιο, μπήκε ξανά στις ράγες το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 και για μεγάλο διάστημα, περίπου επτά με οχτώ μήνες, έχει μείνει στάσιμο στη γραμμή των Λεχωνίων. Σε μήκος 16 χλμ. από τα Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές, υπήρχαν 25 σημεία με φερτές ύλες που έπρεπε να απομακρυνθούν.

Όπως είχε τόνισε δήμαρχος Νότιου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, το τρενάκι είναι ένας ιστορικός θησαυρός που πρέπει να χαίρονται οι κάτοικοι και οι τουρίστες σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα