Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: «Είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα – Θα ζητηθεί συμπληρωματική κατάθεση...

Πάτρα: «Είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα – Θα ζητηθεί συμπληρωματική κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη»

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στην καρδιά της μικρής Ίριδας από τους ιατροδικαστές της Αθήνας, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Συγκεκριμένα, εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν από το πανεπιστημιακό ιστοπαθολογικό εργαστήριο των Ιωαννίνων τα «πλακίδια» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που πέθανε κάτω από άγνωστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του Mega για την υπόθεση. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα που οικοδομήθηκε σε κενά στην αλυσίδα του συστήματος από το θάνατο κιόλας του πρώτου παιδιού. Πρέπει να βασιζόμαστε στη λογική. Η πλευρά της υπεράσπισης αναζητεί στοιχεία τεχνικά, που έχουν να κάνουν με την ιατροδικαστική επιστήμη, ώστε να δείξει ότι υπάρχουν κενά σε ό,τι αφορά στην αποδεικτική διαδικασία για το θάνατο της Τζωρτζίνας και πώς συνδέεται με το χέρι τρίτου», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Νομίζω ότι είναι καλά δεμένη αυτή η ιστορία. Το Ανθρωποκτονιών εργάζεται πυρετωδώς, ανακρίνει όσους πρέπει να μιλήσουν, οι ιατροδικαστές κατά τη γνώμη μου έχουν φτάσει σε πορίσματα και θα ανακοινωθούν, οπότε μένει μόνο να ακούσουμε το τελικό πόρισμα. Το δεύτερο θέμα είναι η παγερή ηρεμία και η αποστασιοποίηση των γονιών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σούρας.

«Είχα κάνει έκκληση στην κ. Πισπιρίγκου να σιωπήσει, πιστεύοντας ότι θα ήταν η καλύτερη λύση και για την ίδια. Στο σύζυγο είπα ότι όταν έχεις τρία παιδιά που πεθαίνουν και δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί γίνεται αυτό το πράγμα και να το ψάξεις. Τώρα εμείς μιλάμε επειδή κάποιοι δεν ασχολήθηκαν από πριν. Αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι οι ζωγραφιές και τα λόγια της μικρής Τζωρτζίνας που βρέθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες»

«Το κενό στο σύστημα, επειδή φαίνεται ότι μπήκαν πολλά πράγματα κάτω από το χαλί σε κρίσιμο χρόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες, θεωρώ ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη διαδικασία και πιθανόν να ανοίξει το κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε ο κ. Μαρακάκης.

«Η γυναίκα αυτή, με την εξωστρέφεια που δείχνει, φαίνεται σα να ζει το όνειρό της. Αν δε διεκδικήσει το ακαταλόγιστο, είναι πολύ πιθανό να γράψει και βιβλίο για να εξαργυρώσει τη φήμη της», πρόσθεσε.

«Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο»

«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν τη διασημότητά τους, χωρίς να ξέρουν ότι είναι ήρωες του κακού. Η παρουσία μου στις τηλεοράσεις έχει αυτό το σκοπό. Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο. Αυτή η τακτική πρέπει πλέον να εξαφανιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι και αν ζητηθεί δε θα υπάρξει συνάδελφος που να γράψει τέτοια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», απάντησε ο κ. Σούρας.

«Συμπληρωματική κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη»

«Είναι πολύ εύκολο να ανοίξει το κατηγορητήριο και για τον κ. Δασκαλάκη. Πιστεύω ότι η ανακρίτρια θα ζητήσει και συμπληρωματική του κατάθεση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαρακάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα