Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoΠάπια είχε σφηνωμένο κουτί αναψυκτικού στο στόμα της - Επιχείρηση της ΕΜΑΚ...

Πάπια είχε σφηνωμένο κουτί αναψυκτικού στο στόμα της – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για να σωθεί (ΦΩΤΟ)

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βοήθησαν φιλοζωικές οργανώσεις στη διάσωση μιας πάπιας στη λίμνη Μπελέτσι. Το άτυχο ζώο είχε σφηνωμένο στο στόμα του ένα κουτί αναψυκτικού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει.

Για τη διάσωση της πάπιας στη λίμνη Μπελέτσι έκαναν έκκληση βοήθειας οι εθελοντές της ομάδας Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής, οι οποίοι προσπάθησαν μαζί με πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ να πιάσουν το ζώο και να το απαλλάξουν από το μαρτύριό του αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η οργάνωση ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – μπορούσε να αναλάβει την περίθαλψη του ζώου, έπρεπε όμως κάποιος να το πιάσει. Και η κινητοποίηση είχε αποτελέσματα καθώς η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ ανέλαβαν την επιχείρηση.

Η πάπια πιάστηκε και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ. Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ αφαίρεσαν το κουτάκι αναψυκτικού από το στόμα της αλλά θα κρατήσουν το ζώο για περίθαλψη καθώς υπάρχει μια αρκετά σοβαρή πληγή στο ράμφος και στη γλώσσα της και χρειάζεται να αναρρώσει.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 Διαβάστε Ακόμα