Αρχική Περιβάλλον pets-seleo Πάνω από 1.000 ζώα πνίγηκαν στη Ροδόπη από την κακοκαιρία

Πάνω από 1.000 ζώα πνίγηκαν στη Ροδόπη από την κακοκαιρία

Η προχθεσινή κακοκαιρία, εκτός από καταστροφές σε οικοσκευές και δομικά στοιχεία σε κατοικίες και αποθήκες, προκάλεσε σοβαρές βλάβες στα παρόχθια αναχώματα, με αποτέλεσμα να έχουν κατακλυστεί από νερό ποιμνιοστάσια εγκατεστημένα σε κοντινή στα αναχώματα περιοχή. Δεν ήταν λίγοι οι κτηνοτρόφοι που μέτρησαν απώλειες ακόμα και στο ζωικό τους κεφάλαιο.

Σε ποιμνιοστάσια, πρόχειρες -πλην όμως μόνιμες εδώ και πολλά χρόνια- κατασκευές βρεθήκαμε κάνοντας το ρεπορτάζ κοντά στις όχθες του ποταμού Βοζβόζη, διαπιστώνοντας ότι ζώα και κτηνοτρόφοι κινούνται μέσα στις λάσπες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνέψαμε να χάσουμε τα ζωντανά μας, κάθε φορά που βρέχει αυτό γίνεται», δήλωσε ο Χασάν, κτηνοτρόφος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», τόνισε ότι πρόκειται για ποιμνιοστάσια που εγκαταστάθηκαν στο σημείο αυτό, όταν «τα σήκωσαν» -όπως είπε- από το αρχικό τους σημείο για να αναγερθεί ο οικισμός των Νεοπροσφύγων. Πρόχειρες, παράνομες κατασκευές, μια ανάσα από το ποτάμι, όπου με την πρώτη βροχή ο τόπος μετατρέπεται στην κυριολεξία σε βούρκο.

Ίδια η εικόνα κατά μήκος του ποταμού -και όχι μόνο έξω από την Κομοτηνή-, αλλά και στο ύψος του Παλλαδίου και της Καλλίστης, με τις ζημιές σε ποιμνιοστάσια να είναι μεγάλες Υπολογίζεται πως υπήρξαν συνολικά 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο του νομού Ροδόπης -σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζου στο Α.Μ.ΠΑ.Ε., αλλά και μεγάλες καταστρο

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

32,115ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,630ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,492ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Must Read

- Advertisement -
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.