spot_imgspot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΞέσπασε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: “Θέλω να τους ρωτήσετε γιατί; Τίποτα...

Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: “Θέλω να τους ρωτήσετε γιατί; Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου”

Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί;» είπε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου απευθυνόμενη στους δικαστές σημειώνοντας στην κατάθεση της πως πλέον η υπόθεση είναι στα δικά τους χέρια. «Παρακαλώ μην αφήσετε την κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία» είπε η γυναίκα που με την κατάθεση της προκάλεσε συγκίνηση ακόμα και μεταξύ των ενόρκων.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψη του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μαθαίνω και εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετε το για την οικογένεια σας…» ανέφερε η Ελένη Κωστοπούλου επιχειρώντας τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της να απαντήσει στα βασανιστικά «γιατί» που οδήγησαν στο χαμό του παιδιού της.

«Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις τους»

«Έφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται το μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε τα κοσμήματα του και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό…» είπε σημειώνοντας πως οι «δικαιολογίες των κατηγορουμένων δεν στέκουν». «Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις τους και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωπο…» ανέφερε ενώ στη συνέχεια μίλησε για το παιδί της λέγοντας πως ήταν «έξυπνος, ήσυχος και πράος». Όπως είπε, «Αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας είχε ασταθή εφηβεία που έψαχνε την ταυτότητα του… Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός».

Για την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου το σενάριο της ληστείας δεν έχει καμία βάση καθώς το παιδί της δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ βία. «Ήταν ένα παιδί τρομοκρατημένο, φοβισμένο. Δεν είπαν ποτέ γιατί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα» τονίζει ο αδερφός του

Για τον αδελφό του Ζακ Κωστόπουλο, Νίκο το «έγκλημα είναι ρατσιστικό». Συναισθηματικά φορτισμένος ο νεαρός άνδρας ανέφερε: «Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει».

Ο μάρτυρας μίλησε για τις ημέρες που ακολούθησαν του θανάτου του αδελφού του και τις προσπάθειες τους να βρουν την αλήθεια. «Χρειάστηκε να γίνω εγώ ερευνητής ή οι φίλοι μας και να πηγαίνουμε σε μαγαζιά να ζητάμε το βιντεοληπτικό υλικό. Υπήρχε ολιγωρία. Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να βρεθεί υλικό. Προσπαθούσα να βρω τα περισσότερα στοιχεία… είναι ξεκάθαρο ότι θέλησαν να τον δολοφονήσουν» κατέθεσε. Αναφορικά με τους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι: «Ο ένας κλώτσησε έναν άνθρωπο και βγήκε στις κάμερες και μιλούσε. Στο λογαριασμό του μεσίτη στο Twitter φαίνεται η ρατσιστική του τάση. Χλεύαζε τον αδελφό μου», με την υπεράσπιση του τελευταίου να διευκρινίζει ότι ο λογαριασμός αναφέρεται «σε έναν snake κάτι που τον λοιδορούσε».

Πρόεδρος: Ως αδελφός ξέρετε αν υπήρχε παραβατικό παρελθόν στο πλαίσιο αυτοφώρου;

Μάρτυρας: Ποτέ. Δεν το έκανε και δε νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ

Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε ότι μπήκε στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Φοβισμένος ήταν. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασιστές ένα χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο…

Πολ. Αγωγή: στο περιστατικό όπως το είδατε μέσα από το μόνο βίντεο, πως θα το ερμηνεύατε;

Μάρτυρας: Είδα λίγα αποσπάσματα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι συμβαίνει. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα άτομα αυτά.

Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 9 Νοεμβρίου.
 

Must Read

‘Ρόφημα με Θυμαρίσιο Μέλι’