Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΝαυαγοσωστικό drone έσωσε παιδί που πνιγόταν

Ναυαγοσωστικό drone έσωσε παιδί που πνιγόταν

Πρωτοπόρο ναυαγοσωστικό σύστημα με drone που εφαρμόζεται σε ισπανικές παραλίες, έσωσε την ζωή 14χρονου που πάλευε με μεγάλα κύματα έξω από παραλία στη Βαλένθια, ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του.

Το drone έριξε ένα σωσίβιο στην θάλασσα που κράτησε το παιδί στην επιφάνεια όταν άρχισε να βουλιάζει, μέχρι να φθάσει λίγα λεπτά αργότερα ναυαγοσωστική ομάδα.

«Όταν φτάσαμε είδαμε ένα παιδί σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καθόλου ενέργεια για να συνεχίσει να επιπλέει, έτσι έστειλα ένα σωσίβιο» δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο, πιλότος του drone για λογαριασμό της General Drones που παρέχει την τεχνολογία.

Πηγή: Twitter @dameeldiezmo

«Λόγω των ισχυρών κυμάτων ήταν πολύπλοκη μανούβρα, τελικά όμως καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει μέχρι να τον φθάσουν οι ναυαγοσώστες με jet ski».

Η General Drones, η οποία προσφέρει την υπηρεσία από το 2017, διαθέτει πλέον 30 πιλότους που φρουρούν 22 παραλίες της Ισπανίας για έκτακτα περιστατικά.

«Αυτά τα επιπλέον δευτερόλεπτα έχουν ζωτική σημασία σε ορισμένες περιπτώσεις και επιτρέπουν στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τον άνθρωπο πιο ήρεμα και προσεκτικά», εξηγεί ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα