Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΜε κατάνυξη, μάσκες και παρουσία κόσμου τα Θεοφάνεια στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Με κατάνυξη, μάσκες και παρουσία κόσμου τα Θεοφάνεια στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο, παρουσία κόσμου αλλά με τη χρήση μασκών και την τήρηση αποστάσεων, γιόρτασε η Ξάνθη τα Θεοφάνεια το πρωί της Πέμπτης στη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου, στην πόλη.

 

Τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος μάλιστα ευχήθηκε ειρήνη και ομόνοια και ευχαρίστησε τους πιστούς που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό, στο ποτάμι.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα του ποταμού για να παρακολουθήσουν την τελετή, ενώ υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε η Μητρόπολη απαγορεύτηκε το έθιμο του αγιασμού των σπιτιών πόρτα, πόρτα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία.

 

 

«Έχουμε ανάγκη από τον φωτισμού του Πανάγιου Πνεύματος για να διακρίνουμε πιο είναι το καλό στη ζωή μας, πιο είναι το συμφέρον στη ζωή μας. Εκείνου που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι πραγματοποιήσαμε θαύματα, ενώ όταν μπήκε το μικρόβιο της διαίρεσης και της διχόνοιας, θρηνήσαμε συμφορές» τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο μήνυμά του προς τους πολίτες που βρέθηκαν στον Κόσυνθο ενώ πρόσθεσε ότι φέτος δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί – έστω και με περιορισμούς – ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία πιστών, ενώ αποκάλυψε πως πέρσι, που κάτι τέτοιο είχε απαγορευτεί, ο ίδιος προχώρησε στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων τόσο στον Κόσυνθο όσο και στο Πόρτο Λάγος.

 

 
Πηγή: XanthiNea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα