Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΚραυγή αγωνίας από τους Νεφροπαθείς: Τα νέα κόμιστρα στα ταξί αυξάνουν το...

Κραυγή αγωνίας από τους Νεφροπαθείς: Τα νέα κόμιστρα στα ταξί αυξάνουν το κόστος μετακίνησης για τις αιμοκαθάρσεις

Αναπροσαρμογή του ποσού της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τις μετακινήσεις τους στο νοσοκομείο ζητούν οι νεφροπαθείς

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθεις από την αύξηση του κομίστρου στα ταξί καθώς αυτό έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση των εξόδων για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση.

Αυτή την καταγγελία κάνει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών ο οποίος τονίζει ότι «είναι άμεση η ανάγκη αναπροσαρμογής του ποσού που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετακινήσεις τους για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρη Λεοντόπουλου έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του κομίστρου των ταξί. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στη μετακίνηση των ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και η μετακίνησή τους γίνεται με ταξί.

»Είναι άμεση η ανάγκη αναπροσαρμογής του ποσού που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετακινήσεις τους για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση».

Σημειώνεται ότι οι νεφροπαθείς πρέπει να μετακινούνται τακτικά, τρεις φορές μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να πηγαίνουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση και για τις μετακινήσεις αυτές οι αιμοκαθαρούμενοι αναγκαστικά χρησιμοποιούν ταξί και μέσω του ΕΟΠΠΥ λαμβάνουν αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησής τους. Το ποσό που δίνεται ως μηνιαία αποζημίωση προκύπτει ανάλογα με το τόπο κατοικίας και την απόσταση από το Νεφρολογικό κέντρο.

 Διαβάστε Ακόμα