Αρχική Κοινωνία Κορωνοϊός-ΠΟΕΔΗΝ: Στους 20 οι νεκροί υγειονομικοί

Κορωνοϊός-ΠΟΕΔΗΝ: Στους 20 οι νεκροί υγειονομικοί

Τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στις μονάδες φροντίδας κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζομένους στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Ανατολικής Αττικής στη Βούλα.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, το Σάββατο βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι θετικοί στο κορωνοϊό, ενώ σήμερα, με rapid test βρέθηκαν θετικοί άλλη μια εργαζόμενη και δύο περιθαλπόμενοι. Πρόκειται για ηλικιωμένη και έναν φιλοξενούμενο με αναπηρία.

Ο κ. Γιαννάκος απευθύνει έκκληση προς τον ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση περιθαλπόμενων και εργαζομένων αλλά και για διενέργεια τεστ σε όλους.Παράλληλα, η ΠΟΕΔΥΝ κάνει γνωστό τον θάνατο ενός ακόμη εργαζομένου στις μονάδες υγείας από κορωνοϊό. Πρόκειται για 53χρονο νοσηλευτή από το νοσοκομείο της Δράμας, ο οποίος εργαζόνταν στη καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Είχε διαγνωστεί θετικός στις 24 Νοεμβρίου με rapid test και για μία εβδομάδα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Δράμας.

Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του νοσοκομείου από περιστατικά κορωνοϊού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου νοσηλεύτηκε επί 45 ημέρες, πολλές εκ των οποίων διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφερε τελικά.

- Advertisement -

Must Read