Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΚορονοϊός - Μητροπολίτης Κέρκυρας: Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην...

Κορονοϊός – Μητροπολίτης Κέρκυρας: Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε

Την πεποίθησή του ότι το κράτος στοχοποιεί την Εκκλησία, επανέλαβε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος. Με την τέλεση του Εσπερινού το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου στον ναό του στην Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος ραδιοφωνικά και διαδικτυακά στους πιστούς, υποστήριξε ότι η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. «Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!» τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος επεσήμανε: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας έγινε συλλειτουργός των Αγγέλων. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ιστορία της Εκκλησίας. Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Δεν περνούσε ημέρα στην ζωή του που ο Άγιος Σπυρίδων να μην τελέσει την θεία λειτουργία, να γίνεται ένα με τον Χριστό κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Ο άγιος έρχεται να μας διδάξει ότι εάν σταθούμε μπροστά στον Κύριό μας με πίστη, με αφοσίωση, με αγάπη, με μετάνοια τότε ο Θεός θα μας γλιτώσει από τα δεσμά με τα οποία είμαστε δεμένοι από το κακό. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της Θείας Κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο.

Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση. Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!»

Πηγή: enimerosi.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα