Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορονοϊός: Επανέρχονται σταδιακά τα χειρουργεία στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Επανέρχονται σταδιακά τα χειρουργεία στα νοσοκομεία

Ειδική οδηγία για τα χειρουργεία στο ΕΣΥ και με ποια προτεραιότητα θα πρέπει αυτά να πραγματοποιούνται μετά το άνοιγμα της χώρας, αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ήδη ετοιμάζεται η οδηγία που θα περιλαμβάνει ουσιαστικά τις κατηγορίες των ασθενειών που θα πρέπει να χειρουργούνται με προτεραιότητα στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι ξεκινά η σταδιακή αύξηση των επεμβάσεων που είχαν παγώσει τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού.

Η αύξηση του ποσοστού των επεμβάσεων δεν θα είναι ίδια σε κάθε νοσοκομείο, αφού θα ληφθεί υπόψη η επιβάρυνση του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος από τα περιστατικά covid.

Να υπενθυμιστεί ότι τους τελευταίους μήνες που το κύμα της πανδημίας σάρωσε τη χώρα, είχαν παγώσει τα προγραμματισμένα ραντεβού για χειρουργεία, καθώς οι χειρουργικές αίθουσες διατηρούνταν ελεύθερες ώστε να μεταφέρονται διασωληνωμένοι ασθενείς λόγω του κορονοϊού, ενώ στόχος ήταν επίσης να μειωθεί και ο συγχρωτισμός στο ΕΣΥ που μπορεί αν έφερνε περαιτέρω διασπορά του ιού.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι για την προτεραιοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων που έχουν δημιουργήσει ατελείωτες λίστες αναμονής τους τελευταίους μήνες λόγω του covid, θα ακολουθηθεί η τακτική που ισχύει ήδη και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πρότυπο θα αποτελέσει το Βρετανικό σύστημα NHS που ήδη έχει επιστρέψει στην κανονικότητα εδώ και λίγο καιρό.Τις τελευταίες ημέρες πάντως η εικόνα στις νοσηλείες της χώρας μας λόγω της πανδημίας είναι βελτιωμένη, αφού σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), οι εισαγωγές ασθενών έχουν μειωθεί πάνω από το 60%. Γεγονός βέβαια στο οποίο συμβάλει και η αύξηση των εμβολιασμών, αλλά και η διασπορά του κορονοϊού σε νεότερες ηλικίες με μέση ηλικία τα 40 έτη, που δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα και δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα