Αρχική Κοινωνία Κομισιόν: Βλέπει εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά τον φθινόπωρο – Τι ζητά...

Κομισιόν: Βλέπει εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά τον φθινόπωρο – Τι ζητά για τα σχολεία

Τους επόμενους μήνες ο κορoνοϊός και ειδικά η μετάλλαξη «Δέλτα» θα στοχοποιήσει τα παιδιά σύμφωνα με νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Κομισιόν.
Παράλληλα όμως οι Βρυξέλλες στέλνουν μήνυμα στις κυβερνήσεις ότι το κλείσιμο των σχολείων θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή.

Μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα είναι εκείνη η ομάδα του πληθυσμού με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού διότι μέχρι στιγμής εμβολιάζονται κυρίως οι ενήλικοι.

Συνεπώς, οι ειδικοί στις Βρυξέλλες προβλέπουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά λόγω της εξαιρετικά μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. Τονίζουν ωστόσο ότι στην περίπτωση των παιδιών τα σοβαρά περιστατικά και τα ποσοστά νοσηλείας είναι πολύ χαμηλότερα συγκριτικά με τις άλλες ηλικιακές ομάδες αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη «τις μακροπρόθεσμες συνέπειες» για όσα παιδιά κολλούν τον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι παρόλα αυτά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η στάση της Κομισιόν είναι ότι πρόκειται για απόφαση που θα λάβουν παιδιά και γονείς από κοινού, ουσιαστικά πετάνε το μπαλάκι στις οικογένειες.

- Advertisement -

Must Read