Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚινητοποίηση αγροτών της Καρδίτσας - Με τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε65

Κινητοποίηση αγροτών της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε65

Στις επάλξεις των κινητοποιήσεων επί του κόμβου του αυτοκινητόδρομο Ε-65, βρίσκονται από τις 9:00 το πρωί, σήμερα οι αγροκτηνοτρόφοι του νομού Καρδίτσας, όπου διαμαρτύρονται για τις εξοφλητικές αποζημιώσεις που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Daniel, οι οποίες χαρακτηρίζονται άδικες και δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα οι αγρότες της Καρδίτσας βρίσκονται στον κόμβο στην Ε-65 με τα τρακτέρ τους, με βασικό τους αίτημα αυτό που είχαν και στις μεγάλες κινητοποιήσεις. Ακριβέστερα αιτούνται 250/στρέμμα, συν το ενοίκιο 300 ευρώ, που να ανταποκρίνεται πλήρως στο ύψος του κόστους παραγωγής στο βαμβάκι, αλλά και στα άλλα προϊόντα. Ακόμα μεταξύ των αιτημάτων είναι η αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους αγρότες που δεν καλλιέργησαν φέτος.

Οι δε κτηνοτρόφοι που έχασαν όλα τα ζώα τους βρίσκονται χωρίς εισόδημα, και δεν έχουν λάβει εξοφλητικές αποζημιώσεις. Τα προβλήματα του υψηλού κόστους παραμένουν, οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές, ενώ υπάρχει και ο φόβος για ενδεχόμενες νέες καταστροφές αφού δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη Οι αγρότες ζήτησαν να τους επιτραπεί να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο αλλά μέχρι στιγμής το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Λόγω των κινητοποιήσεων έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση:

  • Στις εισόδους – εξόδους αμφίπλευρα του Κόμβου Καρδίτσας,
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙ.ΠΕ.),) Στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

  • Κίνηση εντός Ε-65
  • Η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων που κινούνται στον Αυτοκινητόδρομο, και προορίζονταν για τον Α/Κ Καρδίτσας θα διεξάγεται από τις προηγούμενες ή επόμενες εισόδους – εξόδους του Ε65, ήτοι τους Α/Κ Σοφάδων και Προαστίου.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα