Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνία“Καφέ Αεροπλάνο”: Η ιστορία της πιο εμβληματικής καφετέριας της Ελλάδας

“Καφέ Αεροπλάνο”: Η ιστορία της πιο εμβληματικής καφετέριας της ΕλλάδαςΗ ιστορική καφετέρια “Καφέ Αεροπλάνο”, ήταν το πιο εμβληματικό σημείο συνάντησης στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980. Όλοι οι περαστικοί, από όλη την Ελλάδα, πήγαιναν για να το θαυμάσουν, αλλά και για να πιουν καφέ στο πιλοτήριο του αεροπλάνου!

Η σελίδα στο facebook, η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ, δημοσίευσε την ιστορία πίσω από το «καφέ αεροπλάνο».

Αναλυτικά:

ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ #ΕΛΛΑΔΑ!!! (Πύργε του Άιφελ των Φιλιατρών, έχεις ανταγωνισμό!😂
🛩️ Το «Καφέ Αεροπλάνο» ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά καφέ της δεκαετίας του 1980 και βρίσκεται στο #Αιγίνιο της Πιερίας (κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη)!
🤔 Και πως «προσγειώθηκε» ολόκληρο αεροπλάνο εκεί πάνω και έγινε καφέ;;;
👨‍🏭 Στις αρχές του 80′ ένα μηχανικός αυτοκινήτων, ο κ. Ιωαννίδης, μαζί με τη γυναίκα του, είχαν την τρομερή ιδέα να αγοράσουν από μια δημοπρασία ένα σχεδόν κατεστραμμένο και αποσυναρμολογημένο αεροπλάνο (μια Ντακότα DC-3 για την ακρίβεια)!
☕🌭 Ύστερα από 4 χρόνια, 2 γερανούς (που σήκωναν 9 τόνους) και ατελείωτη δουλειά, κατάφεραν να μεταμορφώσουν το αεροπλάνο σε μια ✨ICONIC✨καφετέρια! Να πούμε πως το αεροπλάνο δεν ήταν διακοσμητικό και απλώς είχε μια καφετέρια από κάτω του: μπορούσες κανονικά να κάτσεις μέσα και να σερβιριστείς ακόμα και στο πιλοτήριο!
🥳 Επειδή το «Καφέ Αεροπλάνο» ήταν τόσο κουλ, ήταν φουλ δημοφιλές όσο ήταν ανοιχτό (μάζευε κάπου στα 200 άτομα την ημέρα)!
😌 Πριν καμιά 15 χρόνια όμως, οι ιδιοκτήτες του κουράστηκαν να το «πιλοτάρουν» και αποφάσισαν να το νοικιάσουν!
💥 Φήμες λένε πως για ένα διάστημα, οι πρώτοι αυτοί νέοι ενοικιαστές του «Καφέ Αεροπλάνο» το έτρεχαν σαν «οίκο ανοχής»!!!
🤨 Νομίζω ή θα εφεύρω μια μηχανή του χρόνου για να πάω πίσω στο 1980 και να πιω καφέ στο πιλοτήριο ή θα το αγοράσω και θα το ανοίξω πάλι σαν καφετέρια!!! ΔΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΩ ΤΟ ΕΞΠΙΡΙΕΝΣ ΝΑ ΠΙΝΩ ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ!!!
🙏 Αν κανένα γεωγραφόπουλο έχει πάει να πιει καφέ στο «Καφέ Αεροπλάνο» όσο ήταν ανοιχτό ΠΛΙΖΖΖ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ – αν έχετε και καμιά φωτό ακόμα καλύτερα!!!

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

 


Διαβάστε Ακόμα