Αρχική Κοινωνία Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Στη Δικαιοσύνη διαβιβάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πρώτοι φάκελοι με ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται κατά του εμβολιασμού και αμφισβητούν την πανδημία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί  για τέτοιου είδους θέματα, έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί μία σειρά από  αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης,  διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-