Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΚατά της παρένθετης μητρότητας τάσσεται ο πάπας Φραγκίσκος

Κατά της παρένθετης μητρότητας τάσσεται ο πάπας Φραγκίσκος

- Advertisement -

Την απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος, κάνοντας λόγο για γέννηση παιδιών κατόπιν οικονομικών συμβολαίων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ομιλίας του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ενώπιον διαπιστευμένων πρεσβευτών της Αγίας Έδρας, υπογράμμισε πως το 2024 είχε ανατείλει σε μια περίοδο που η ειρήνη “απειλείται όλο και περισσότερο, έχει αποδυναμωθεί και εν μέρη χαθεί”, ενώ έκανε μνεία στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τη μετανάστευση, τις κλιματικές κρίσεις και την “ανήθικη” παραγωγή πυρηνικών και συμβατικών όπλων, απαριθμώντας τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα την ταραχώδη περίοδο που διανύουμε.

Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε και σε άλλα δεινά που απειλούν την ειρήνη και υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως την παρένθετη μητρότητα. Χαρακτηριστικά είπε πως η ζωή του αγέννητου παιδιού δεν πρέπει να μετατρέπεται σε αντικείμενο εμπορίας, λέγοντας ότι ένα παιδί είναι δώρο και δεν μπορεί η γέννηση του να γίνεται στη βάση μιας εμπορική συμφωνίας ζήτησε να απαγορευτεί παγκοσμίως η παρένθετη μητρότητας. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας στην “ενοικίαση μητρών”, ωστόσο το Βατικανό επιτρέπει να βαφτίζονται παιδιά που γεννήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Όσον αφορά τη γεωπολιτική, μίλησε για πρώτη φορά για πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, διαταράσσοντας την ισορροπία που συνηθίζει να τηρεί. Αναφορικά με τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για εξτρεμιστική τρομοκρατική ενέργεια. Παράλληλα είπε ότι η επίθεση προκάλεσε μια «ισχυρή ισραηλινή στρατιωτική απάντηση» που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και δημιούργησε ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Ακόμα ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, μεταξύ άλλων στο Λίβανο, την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και επανέλαβε τη θέση της Αγίας Έδρας που επιδιώκει λύση δύο κρατών για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και ένα διεθνώς εγγυημένο ειδικό καθεστώς για την Ιερουσαλήμ.

Πηγή:ethnos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα