Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘρίλερ στην Πάτρα: Τα νέα ευρήματα στέλνουν στο κελί την Πισπιρίγκου η...

Θρίλερ στην Πάτρα: Τα νέα ευρήματα στέλνουν στο κελί την Πισπιρίγκου η εκτός φυλακής;

Για γενικά ευρήματα που εμφανίζονται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο στην ασφυξία, μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, στην ΕΡΤ εν μέσω εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. «Οπότε χωράει μια αμφισβήτηση για ποιο λόγο να δεχτούμε την ερμηνεία του ενός ιατροδικαστή και όχι του δεύτερου» πρόσθεσε.

«Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν νέα στοιχεία, νέα ευρήματα από εξετάσεις που έγιναν εκ νέου και αυτά είναι που βοήθησαν ουσιαστικά να “κλειδώσουν” οι διαγνώσεις. Θέλω να δω τις λεπτομέρειες του πορίσματος για να δω κατά πόσο έχουν έρθει στην επιφάνεια καινούργια ευρήματα και δεν είναι στηριγμένοι αποκλειστικά στα παλαιότερα», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Αν στηρίζεται τα πορίσματά τους αποκλειστικά στα πρώτα ευρήματα, εκεί νομίζω ότι η υπεράσπιση θα έχει αρκετά πατήματα να τα χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να αμφισβητήσει την εγκυρότητά τους» υπογράμμισε ακόμη ο ίδιος.

Στην ίδια εκπομπή συζητήθηκαν και τα όσα φαίνεται να προέκυψαν από την κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας το 2021, στην Πάτρα. Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε. Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού είχε βάλει την πιπίλα στην 6 μηνών Ίριδα – χρόνος που όπως εκτιμούσε δεν επαρκούσε για τον πνιγμό του μωρού.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι, η Δήμητρα την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας και άρα εκτιμάται ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου. Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έλειψε πολύ περισσότερο, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα