Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΘρίλερ στην Πάτρα – Δύο πραγματογνώμονες για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς Δασκαλάκη...

Θρίλερ στην Πάτρα – Δύο πραγματογνώμονες για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου

Απόλυτος φαίνεται πως είναι ο  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γιώργος Νούλης για την παραπομπή της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, έστω και αν ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας με την προχθεσινή δήλωσή του επιχείρησε να «εκτονώσει» την σοβαρότητα της είδησης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως είναι γνωστό ο εισαγγελέας εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τα βαρύτατα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας. Η εισαγγελική πρόταση γίνεται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελικά την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου! Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση έχει γραφεί σε 37 σελίδες και περιλαμβάνει σωρεία στοιχείων! Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση» ήταν η άμεση απάντηση του Αλέξη Κούγια.

Στην πρόταση του έμπειρου εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, τα επιστημονικά δεδομένα (ιατροδικαστικές εκθέσεις και επιστημονικές αναλύσεις) δεν αμφισβητούνται για την ανεύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό της άτυχης 9χρονης αλλά και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών στοιχειοθετούν κατά τον Εισαγγελέα, με απόλυτο τρόπο την ενοχή της Πισπιρίγκου η οποία και προτείνεται να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος.

Δύο πραγματογνώμονες για την σπιτονοικυρά

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για τις εξελίξεις με την σπιτονοικοκυρά του πρώην ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, Ευγενία Κούτρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία Πατρών διορίζει δύο πραγματογνώμονες για να ερευνήσουν την υπόθεση. Η δικογραφία για την αείμνηστη Κούτρα επεστράφη στην Ασφάλεια Πατρών γιατί η Εισαγγελέας κυρία Μπογδάνη, ζήτησε να διενεργηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα οριστούν ένας παθολόγος και ένας νευρολόγος οι οποίοι θα ερευνήσουν τα ακριβή αιτία θανάτου της Ευγενίας Κούτρα.

Το αν θα γίνει εκταφή της Ευγενίας Κούτρα θα το αποφασίσει ο πραγματογνώμονας που θα διοριστεί.

Επίσης θα ληφθούν καταθέσεις από τους συγγενείς. Ο Πατρινός δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων που εκπροσωπεί 11 από τους 12 συγγενείς της εκλιπούσας , είπε ότι για την ώρα δεν έχουν καταλήξει αν θα ορίσουν δικό τους τεχνικό σύμβουλο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα