Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΘεσσαλία: Πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Θεσσαλία: Πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Συνεχίζεται η συρροή ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας της Θεσσαλίας, και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.219 προσελεύσεις στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Δεν παρατηρήθηκε ωστόσο συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Τα παραπάνω ανέφερε, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Φώτης Σερέτης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα την Τετάρτη το απόγευμα.

Από τα 1.219 άτομα που προσήλθαν στις τοπικές δομές Υγείας, οι 28 είχαν γαστρεντερίτιδα και 97 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Από τους δiενεργούμενους ελέγχους, οι 44 ήταν θετικοί σε κορωνοϊό.

Σήμερα επίσης δεν διαγνώστηκε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ενώ βρίσκονται υπό διερεύνηση άλλα 17.

Στα νοσοκομεία της περιοχής το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται 8 ασθενείς με γαστρεντερίτιδα και 17 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σερέτης, συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του τετάνου και της ηπατίτιδας Α στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έχουν πράγματοποιηθεί 1542 εμβολιασμοί κατά του τετάνου και 131 εμβολιασμοί σε παιδιά ειδικών πληθυσμών έναντι της ηπατίτιδας Α.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα