Αρχική Κοινωνία Ημερομηνίες «κλειδιά» για την άρση του lockdown

Ημερομηνίες «κλειδιά» για την άρση του lockdown

Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η άρση του lockdown στην Ελλάδα και αν θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία, κανονικά τα καταστήματα και η εστίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και την αρχή θα κάνουν τα σχολεία. Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν δύο εισηγήσεις για τα σχολεία από τους επιδημιολόγους. Η πρώτη είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη εισήγηση έχει σκοπό να μην επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κατάσταση οι μετακινήσεις των γονέων και των παιδιών λόγω σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να ανοίξουν μέσα στον Ιανουάριο τα σχολεία γιατί αυτό θα σηματοδοτήσει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο
Η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου για λιανεμπόριο και μετακινήσεις φαίνεται πως δεν είναι εφικτή. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι όλος ο Ιανουάριος θα είναι «κλειστός». Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away ενώ θα παραμείνουν οι μετακινήσεις μας με SMS.

Ημερομηνία «κλειδί» θεωρείται η 15η Φεβρουαρίου. Τότε, θα αρχίσει να γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown, καθώς θα προχωράει παράλληλα και ο εμβολιασμός. Απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα προβλέπεται μετά το Πάσχα.

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-