Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕστίαση: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών

Εστίαση: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών

.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, το πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί το αληθές για τον εμβολιασμό των πελατών στην εστίαση. Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν την Τρίτη (29/06) για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τις αλλαγές που έρχονται από τον Ιούλιο. Για το ίδια θέμα μίλησε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως άμεσα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα καθορίζει ακριβώς το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, με στόχο να διασφαλιστούν και προσωπικά δεδομένα.

Για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε στο «Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm»: «Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση “ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι” και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών. Δεν είναι και τόσο πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;».
Ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.

«Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Για το θέμα υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα