Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕργοδότης ζήτησε πίσω τον μισθό από τον εργαζόμενο – Νέα καταγγελία στον...

Εργοδότης ζήτησε πίσω τον μισθό από τον εργαζόμενο – Νέα καταγγελία στον κλάδο του τουρισμού

- Advertisement -

Εργοδότης ζήτησε πίσω τον μισθό από τον εργαζόμενό του. Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Κοκολάκης στην τηλεοπτική εκπομπή του Open ” Ανοιχτή Επικοινωνία “.

Όπως είπε, ο εργοδότης δεν τηρούσε τη σύμβαση εργασίας του εργαζομένου του στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος λάμβανε στην τράπεζα από τον εργοδότη του 850 ευρώ, ό,τι προέβλεπε η σύμβαση και είχε και δύο ρεπό, συμπλήρωσε. Ωστόσο σημείωσε πως, κάθε μήνα – όλο το καλοκαίρι, ο εργαζόμενος αυτός επέστρεφε τη διαφορά στον εργοδότη.

«Διερευνάται αυτή η υπόθεση. Εμείς λέμε πως όταν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα πρέπει άμεσα να καταγγέλλονται στο αρμόδιο Σωματείο, πρέπει να καταγγέλλονται στον Ελεγκτικό Μηχανισμό» υποστήριξε ο ίδιος.

Επίσης είπε ότι ο εργαζόμενος φοβάται να καταγγείλει τέτοιου είδους γεγονότα. Εμείς παροτρύναμε τον εργαζόμενο να πάει σε ελεγκτικό μηχανισμό και είπαμε ότι θα τον βοηθήσουμε, συμπλήρωσε.

Ποια είναι τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου
Τέλος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

«Το τεράστιο πρόβλημα φέτος ήταν ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να στελεχώσουν τις μονάδες τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα εφόσον κάποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη συλλογική σύμβαση με αποτέλεσμα οι  συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν όλο και περισσότερο. Εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, εάν δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι βάση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κατάσταση επιδεινώνεται.  Είχαμε φέτος φαινόμενα που εργαζόμενοι δεν έπαιρναν ούτε ρεπό, δούλευαν πολύ περισσότερο από όσο αναφερόταν στο ωράριό τους » είπε.

«Είμαστε εποχικοί εργαζόμενοι, προσπαθούμε να ζήσουμε με 5 και 6 μήνες εργασίας. Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου εμείς έχουμε Tαμείο Ανεργίας το οποίο δυστυχώς είναι 80 ημέρες. Καταλαβαίνετε ότι ο χειμώνας για εμάς τους εργαζόμενους τους εποχικούς θα είναι ακόμη βαρύτερος. Ζητάμε και από την κυβέρνηση και από το υπουργείο Εργασίας την παράταση της χρονικής διάρκειας του Ταμείου Ανεργίας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εποχικούς εργαζομένους να παραμείνουν στον κλάδο. Γιατί εάν δεν δοθούν κίνητρα από την κυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει σεβασμός και αξιοπρέπεια στον κάθε εργαζόμενο από τους εργοδότες .Το πρόβλημα αυτό θα συνεχίζεται και του χρόνου θα είναι μεγαλύτερο όσον αφορά την εύρεση εργατικού δυναμικού » σημείωσε.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα