Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΕΟΦ: Προσοχή σε δύο συμπληρώματα διατροφής - Σοβαρός κίνδυνος υγείας

ΕΟΦ: Προσοχή σε δύο συμπληρώματα διατροφής – Σοβαρός κίνδυνος υγείας

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), με σημερινές ανακοινώσεις του, εφιστά την προσοχή για δύο συμπληρώματα διατροφής, για τα οποία συστήνει στους πολίτες να μην τα χρησιμοποιούν.Με επίσημες ανακοινώσεις του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο συμπληρώματα διατροφής, τα οποία, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, πιθανόν κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής «για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας» και για ένα ακόμα «το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους».

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

  • MegMan Performance Booster Capsules,
  • BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours.

Για το «MegMan Performance Booster Capsules» ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Για το «BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours» ο ΕΟΦ αναφέρει ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα