Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕμβολιασμοί: "Πάγος" στα νέα ραντεβού λόγω διακοπών - Σχέδιο επιτάχυνσης

Εμβολιασμοί: “Πάγος” στα νέα ραντεβού λόγω διακοπών – Σχέδιο επιτάχυνσης

Αισθητά έχει πέσει ο ρυθμός των εμβολιασμών, με το υπουργείο Υγείας να αποδίδει την κάμψη στον προγραμματισμό νέων ραντεβού στις καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες διενεργήθηκαν 49.653 εμβολιασμοί (όταν από το Μάιο και ενώ άνοιγαν σταδιακά όλες οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών, οι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τις εκατό χιλιάδες), ενώ εξ αυτών 20.384 αφορούσαν εμβολιασμούς πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τα ραντεβού αυτής της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσον όρο λίγο πιο πάνω από τις σαράντα χιλιάδες σε καθημερινή βάση. Τις τελευταίες δέκα μέρες 110.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.

“Η πτώση είναι η ίδια πτώση που παρατηρείται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

“Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι. Ήταν αναμενόμενη ως έναν βαθμό. Και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες, μετά τις 15 Αυγούστου θα ξαναδούμε αρκετά νέα ραντεβού να μπαίνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα” συμπλήρωσε.

Ενδεικτικά, πριν από ένα μήνα- στις 5 Ιουλίου- είχαμε συνολικά πάνω από 90 χιλιάδες εμβολιασμούς και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου- 7 Ιουνίου- οι εμβολιασμοί είχαν ξεπεράσει τις 105 χιλιάδες.

Σημειώνεται πως από την πρώτη μέρα έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% στο γενικό πληθυσμό και 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό. Παράλληλα, περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στον γενικό πληθυσμό και 58% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Εμβολιασμοί και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες
Παράλληλα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ’ οίκον και τις δράσεις για τον εμβολιασμό ειδικών πληθυσμών, όπως είναι οι Ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες, τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά την διευκόλυνση των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Κινητά συνεργεία, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα μεταβαίνουν στην ξενοδοχειακή ομάδα, αν είναι μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, διαφορετικά θα προβλέπεται συντονισμένος προγραμματισμός ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: TheTOC.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα