Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔικηγόρος κηδεμόνα Όλιβερ: «Kορυφαίο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής της Ευρώπης θα εξετάσει τα οστά...

Δικηγόρος κηδεμόνα Όλιβερ: «Kορυφαίο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής της Ευρώπης θα εξετάσει τα οστά του»

Στο σύμπερασμα ότι ο θάνατος του χάσκι από την Αράχωβα, Όλιβερ, δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων» καταλήγει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεση. Τα ερωτηματικά που γεννιούνται είναι πολλά καθώς η πρώτη κτηνίατρος που εξέτασε τον άτυχο Όλιβερ, η κα Κλεονίκη Τόλα, είναι κατηγορηματική και δεν αναίρεσε ποτέ ότι το τραύμα του, προήλθε από τραύμα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στο τετρασέλιδο πόρισμά του που παρουσιάζει το protothema.gr ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Η Έφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του Μιχάλη Φλέγκα, κηδεμόνα του Όλιβερ, μιλά για το πού βρίσκεται η υπόθεση και ποια πρόκειται να είναι τα επόμενα βήματα: «Καταρχάς αναμένουμε το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου κου Τούντη που όρισε το Σωματείο Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαντολλογικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) που έχει παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας και της δικής μας τεχνικής συμβούλου βέβαια, η οποία κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του κου Παπαϊωάννου. Από την πλευρά του ιδιοκτήτη έχουν γίνει αιτήματα να εξεταστούν τα οστά του Όλιβερ από κορυφαίο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής της Ευρώπης. Οι επιστημονικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. ‘Εχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας, αλλά δεν θα αφήσουμε να τεθεί στο αρχείο υπόθεση.»

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική σύμβουλος από την πλευρά του ιδιοκτήτη, είναι κατηγορηματική, ότι είναι είναι σαφές ότι το τραύμα του Όλιβερ προέρχεται από τραύμα ανθρώπινης παρέβασης και δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να απαντήσει σε οποιοδήποτε διαφορετικό πόρισμα. Έχει στην κατοχή της το φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό ενώ τα κόκαλα του Όλιβερ θα εξεταστούν από κορυφαίους κτηνίατρους της Ευρώπης, μετά από αιτήματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα