Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔημήτρης Λιγνάδης: Οι διάλογοι-φωτιά και το «αόρατο χέρι» στο λάπτοπ του

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι διάλογοι-φωτιά και το «αόρατο χέρι» στο λάπτοπ του

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Φεβρουαρίου 2021. Μια «βόμβα» μεγατόνων είναι έτοιμη να πυροδοτηθεί και να ταράξει συθέμελα τον χώρο του θεάματος και συνεπώς την ελληνικής κοινωνίας. Είχαν περάσει λίγες μέρες από τη δημόσια καταγγελία – εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έναν «γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη», εις βάρος του οποίου οι καταγγελίες για πράξεις βιασμού και ασέλγειας έδιναν και έπαιρναν.

Εν όψει της μεγάλης διαφαινόμενης έκρηξης του #MeToo και ενώ το όνομά του ήδη «φιλοξενούνταν» σε αρθρογραφία της συγκεκριμένης περιόδου, τέσσερις ημέρες πριν από την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο, στις 2 Φεβρουαρίου του 2021, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Μπαμ», ένα «αόρατο χέρι», ίσως ο ίδιος ο «γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης», δηλαδή ο Δημήτρης Λιγνάδης, ή κάποιος ειδικός τεχνικός, ή οποιοσδήποτε άλλος αποφάσισε να κάνει ολικό «λίφτινγκ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Στο ασημί λάπτοπ, το οποίο κατάσχεσαν οι αρχές στο σπίτι του αδερφού του, Γιάννη, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκατασταθεί νέο λογισμικό πρόγραμμα με ημερομηνία 2/2/21. Αυτό σημαίνει ότι είτε ο κατηγορούμενος ηθοποιός εγκατέστησε νέο πρόγραμμα, «θάβοντας» παράλληλα το παλαιό, είτε ότι είχε αγοράσει ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Από τις επίσημες εκθέσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκύπτει ότι οι αρχές έχουν στα χέρια τους ελάχιστα στοιχεία, τα οποία «κρύβονταν» στο «ηλεκτρονικό οπλοστάσιο» του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Και αυτά, τα απέκτησαν πράττοντας το απλό: κάνοντας έφοδο στα διαμερίσματά του στις οδούς Λευκωσίας και Σφακίων. Από την οικία επί της οδού Λευκωσίας, στην οποία κατοικεί ο Γιάννης Λιγνάδης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν έναν ασημί φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα μαύρο κινητό, μια κάρτα σύνδεσης και ένα σκληρό δίσκο. Από το διαμέρισμα επί της οδού Σφακίων, όπου κατοικεί ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατάσχεσαν ένα μαύρο USB, δύο CD και ένα στέλεχος κάρτας SIM.

Στο μαύρο τηλέφωνο που κατασχέθηκε βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών νεαρών, που αγγίζουν τα όρια της ανηλικότητας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ».

Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε από την εργαστηριακή εξέταση, οι φωτογραφίες αυτές είχαν ληφθεί από την κάμερα της συγκεκριμένης συσκευής, δηλαδή από τον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες, η οποία έχει ημερομηνία λήψης 9 Αυγούστου 2020, φαίνεται μια γυμνή κοπέλα που κοιμάται κουλουριασμένη, με τα μαλλιά της να καλύπτουν το πρόσωπό της. Σε μια άλλη φωτογραφία, με ημερομηνία λήψης 5 Νοεμβρίου του 2019, από το κινητό του κατηγορουμένου, απεικονίζεται ένας νεαρός να κοιμάται, επίσης γυμνός.

Διάλογοι – σοκ

Στο USB του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου εντοπίστηκαν το μηνύματα που αντάλλασσε με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής MSN. Οι συνομιλίες αυτές φαίνεται να έλαβαν χώρα από τις 3 Ιανουαρίου του 2011, έως και τις 9 Μαρτίου του 2012. Μάλιστα, οι Αρχές κατάφεραν να ποσοτικοποιήσουν τα εν λόγω δεδομένα και να τα αποτυπώσουν σε έναν πίνακα.

Εντύπωση προκαλούν τα 1.830 μηνύματα που αντάλλαξε ο Λιγνάδης, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «dimitris lamda1» για τις συνομιλίες του με χρήστη με το όνομα «Spiros». Οι αστυνομικοί όμως στην επίσημη έκθεση που παρέδωσαν στην ανακρίτρια δίνουν ιδιαίτερη βάση στις συνομιλίες με τον χρήση «.G WRX», με τον οποίο ο Λιγνάδης είχε ανταλλάξει συνολικά 546 μηνύματα.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Μπάμ» δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα του διαλόγου. (Τα μηνύματα είναι στα ελληνικά και όχι στα greeklish που χρησιμοποιούσαν τότε οι συνομιλιτές).

Δείτε κάποια από τα μηνύματα:

.G WRX: Φασώθηκα, όχι τίποτα σπουδαίο.
dimitris lamda1: Από πότε φασώνεσαι;
.G WRX: Από 15, εσύ;
dimitris lamda1: Κάπου εκεί, αλλά εγώ με… απ΄ όλα.
.G WRX: Βασικά με κορίτσι στα 14, αλλά με αγόρι στα 15. Δηλαδή είμαι ξεπαρθενιασμένος από κκορίτσι πρώτα.
dimitris lamda1: Παίζω με πολλά. Που και που… αράζω. Και μετά… πάλι. Αν και έχω βαρεθεί.

Στη συνέχεια μάλιστα της συνομιλίας, ο Λιγνάδης και συνομιλητής του κοροϊδεύουν τους δύο ανθρώπους με τους οποίους είχε δεσμό ο δεύτερος, επειδή δεν πήγαιναν και με άλλους. «Εσύ είσαι δικός μου» φέρεται να γράφει ο ηθοποιός στον χρήστη «.G WRX», ενώ συνεχίζει το χιούμορ γράφοντας «πες να σου σφουγγαρίσουν κιόλας, όταν πας να το βρεις λαμπίκο».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα