Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΔεύτερη δόση για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson - Στην τρίτη...

Δεύτερη δόση για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson – Στην τρίτη δόση και η Moderna

Στις 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την δεύτερη δόση εμβολίου για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με Johnson& Johnson, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση σήμερα από το υπουργείο Υγείας.

Ενημερώνοντας για τα νέα δεδομένα σχετικά με το τέταρτο κύμα κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη και το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε αρχικά στην ταυτόχρονη νόσηση από κορωνοϊό και γρίπη και επέμεινε σε ένα μήνυμα επαγρύπνησης του CDC για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα H1N2 στην Κροατία.

Για το αν κινδυνεύει και η Ελλάδα από ένα κύμα του ιού της γρίπης, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι μετράνε οι «σπίθες» δεν περιμένουμε την πυρκαγιά για να τη σβήσουμε είπε και συνέστησε εμβολιασμό.

Επίσης σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει

Η χορήγηση μιας δόσης εμβολίου μετά από νόσηση είναι επαρκής, σημείωσε η κ. Θεωδορίδου.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το σχήμα διασταύρωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικότερο καθώς υπάρχει μεγάλη ανοσιακή απόκριση από το συνδυασμό εμβολίων. Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετική έρευνα που έγινε σε Σουηδία, Γαλλία και Δανία, ενώ τόνισε πως οι δόσεις πρέπει να γίνονται στον καιρό που πρέπει. «Στην ώρα της μια βελονιά σε γλιτώνει από εννιά», είπε χαρακτηριστικά.

Θεμιστοκλέους: Aνοίγει η πλατφόρμα για τη 2η δόση με Johnson& Johnson

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 2η δόση του εμβολίου Johnson& Johnson, είπε από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση. Ο εμβολιασμός τους θα γίνει όπως είπε με mRNA εμβόλια, Pfizer αρχικά είτε με Johnson& Johnson και τις επόμενες ημέρες θα μπορεί να γίνει και με Moderna. Τις επόμενες ημέρες -όπως είπε- θα σταλεί υπενθυμιστικό μήνυμα για τους πολίτες που έχουν να κάνουν τη τρίτη δόση για να κλείσουν το ραντεβού τους.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα