Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΓυμναστήριο: Τέσσερις τρόποι για να παραμείνεις μακριά από τις μολύνσεις

Γυμναστήριο: Τέσσερις τρόποι για να παραμείνεις μακριά από τις μολύνσεις

Η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας, ωστόσο η παραμονή στο γυμναστήριο μπορεί να επιφέρει μερικά δυσάρεστα αποτελέσματα.
Μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες είναι η ανάπτυξη μικροβίων κυρίως στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες υγιεινής η εφαρμογή των οποίων θα σας εξασφαλίσει την αποφυγή των μολύνσεων.

Επιλέγουμε ρούχα που «αφήνουν» το σώμα να αναπνέει.

Κατά την διάρκεια της γυμναστικής επιλέγουμε ρούχα που είναι άνετα ή ρούχα που η εφαρμογή τους μας κρατά στεγνή την επιδερμίδα ( dry-fit). Τα ρούχα αυτά έχουν την ιδιότητα να κρατούν το σώμα στεγνό και έτσι δεν αναπτύσσονται μικρόβια

Επιπλέον, είναι σημαντικό μετά την γυμναστική τα ρούχα που φοράμε να τα τοποθετούνται απευθείας για πλύσιμο και να μην τα ξαναβάζουμε.

Εάν γίνεται χρήση των αποδυτηρίων ή του μπάνιου στο γυμναστήριο καλό είναι να μην περπατάμε ξυπόλητοι αλλά να επιλέγουμε σαγιονάρες. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχουμε επιλέξει ως είδος άθλησης και το χώρο του κολυμβητηρίου.

Σε περίπτωση που έχετε ανοιχτές πληγές ή κοψίματα στο σώμα σας, συνίσταται η αποφυγή χρήση ομαδικών εγκαταστάσεων του χώρου του γυμναστηρίου, κυρίως σε χώρους σάουνας και χαμάμ. Ειδικά σε αυτούς τους χώρους απαιτείται περισσότερη προσοχή, καθώς λόγω της θερμοκρασίας οι πόροι του σώματος είναι πιο ανοιχτοί διευκολύνοντας την είσοδο μικροβίων.

Το πιο σημαντικό, ειδικά στο κομμάτι της πρόληψης, είναι η χρήση απολυμαντικού σπρέι. Με τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν η απολύμανση ενός οργάνου γυμναστικής πριν και μετά από την χρήση του είναι αναγκαίο. Επιπλέον η χρήση πετσέτας ως ασπίδα προστασίας μεταξύ του επιδερμικού φραγμού και των επιφανειών προς κοινή χρήση είναι ένα ακόμα σημαντικό μέτρο πρόληψης και προστασίας.

Με το τέλος του προγράμματος γυμναστικής θα πρέπει να κάνετε ντουζ το συντομότερο, καθώς και να φορέσετε καθαρές κάλτσες και εσώρουχα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αντιληφθείτε οποιαδήποτε μόλυνση στο δέρμα σας καλό είναι να απευθυνθείτε το συντομότερο δυνατό σε έναν δερματολόγο, ώστε να έχετε μία έγκυρη διάγνωση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα