Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Γη της Επαγγελίας» για ξένες ταινίες και σειρές η Ελλάδα: Στην Κεφαλονιά...

«Γη της Επαγγελίας» για ξένες ταινίες και σειρές η Ελλάδα: Στην Κεφαλονιά γυρίζεται το γερμανικό «Bachelorette»

Περίοπτη θέση στον χάρτη των διεθνών παραγωγών έχει πλέον η Ελλάδα. Τα γυρίσματα πολλών ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών έχουν ήδη ξεκινήσει και εκείνη φυσικά που ξεχωρίζει είναι η χολιγουντιανών παραγωγή της Disney για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παράλληλα γυρίζονται το τρίτο sequel του «Γάμου αλά ελληνικά», σε παραγωγή Τομ Χανκς και Ρίτας Γουίλσον, μια action comedy ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ (τον τελευταίο ενσαρκωτή του κινηματογραφικού 007), ο οποίος το καλοκαίρι θα έρθει στο Πόρτο Χέλι για τα γυρίσματα, και μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε παραγωγές ταινιών, τηλεοπτικών σειρών αλλά και ξένων ριάλιτι. Στην τελευταία κατηγορία ξεχωρίζει το γερμανικό «Bachelorette», του οποίου τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στην Κεφαλονιά.

 

RTL_BACHOLERETTE_
Stο ριάλιτι Bachelorette του RTL μια όμορφη γυναίκα καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 21 άνδρες εκείνον που θα κατακτήσει την καρδιά της και θα εκπληρώσει τα όνειρά της.
Ηδη στο νησί του Ιονίου βρίσκεται το γερμανικό συνεργείο για τα γυρίσματα του ριάλιτι σόου, ενώ η εταιρεία που έχει κανονίσει τους χώρους των γυρισμάτων καθώς και τη διαμονή των παικτών έχει ήδη επιλέξει δύο ακίνητα στην περιοχή Αη Χέλη, το ένα από τα οποία ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου. Το concept είναι αρκετά γνωστό σε όλους, αφού θυμίζει το γνωστό ριάλιτι «Bachelor» που προβλήθηκε και στην Ελλάδα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ριάλιτι το μόνο που αλλάζει είναι οι ρόλοι. Εδώ, μια πανέμορφη γυναίκα καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 21 άνδρες εκείνον που θα κατακτήσει την καρδιά της και θα εκπληρώσει τα όνειρά της. Μάλιστα η ονομασία του παιχνιδιού γνωριμιών δεν είναι «Bachelorette», αλλά «Queen of the Kings»! Σύμφωνα με το σενάριο, οι διαγωνιζόμενοι άνδρες περνούν από διάφορες φάσεις του παιχνιδιού όπου βγαίνουν ξεχωριστά ραντεβού με την όμορφη «βασίλισσα» σε ειδυλλιακές τοποθεσίες με σκοπό να ζήσουν ευχάριστες και ρομαντικές στιγμές και να τους επιλέξει η κοπέλα για την επόμενη φάση.

 

RTL_BACHOLERETTE_3
Η βίλα στην οποία γυρίζεται το ριάλιτι ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου

Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν μείνει στο τέλος ένας διαγωνιζόμενος, ο οποίος είναι και αυτός που κερδίζει το παιχνίδι πέρα από την καρδιά της πρωταγωνίστριας. Για τον σκοπό των γυρισμάτων, λοιπόν, όπως ειπώθηκε, έχουν επιλεχθεί δύο εντυπωσιακά ακίνητα με πισίνα και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Το ένα εξ αυτών που ανήκει στον κ. Ευθυμίου βρίσκεται στην περιοχή της Λειβαθούς, στα νότια του νησιού. Εκεί όπου είναι και η παραλία Αη Χέλη, που έχει αμμουδιά, καθαρά και ρηχά νερά. Κλείνεται στις δυο της άκρες από μεγάλους λόφους που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό. Στην άκρη του ενός λόφου έχει χτιστεί το σπίτι του πρώην υπουργού, ενώ στον απέναντι λόφο διακρίνεται η εξοχική κατοικία του συντοπίτη του, επίσης πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Χρίστου Βερελή. Το σπίτι του κ. Ευθυμίου βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του λόφου, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, με εκπληκτική θέα.

RTL_BACHOLERETTE_4
Η βίλα στην οποία θα βρίσκεται η πρωταγωνίστρια του ριάλιτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Παιδείας εδώ και κάποια χρόνια έχει μισθώσει το σπίτι του σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, η οποία και το μίσθωσε στην παραγωγή για να γυριστούν τα επεισόδια του ριάλιτι, που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από το γερμανικό κανάλι RTL πιθανόν από τον ερχόμενο Αύγουστο. Η άλλη βίλα που επέλεξε η παραγωγή για τις ανάγκες του σόου είναι εξίσου εντυπωσιακή και ανήκει σε αρχιτέκτονα. Σε αυτή πρόκειται να μένει η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού. Οπως είπε στο «protothema.gr» η υπεύθυνη της ιστοσελίδας Kefaloniapress Ελένη Χιόνη, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και σε πολλές περιοχές του νησιού, όπως στο διάσημο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, στο μαγικό Φισκάρδο, ίσως στη μοναδικής ομορφιάς παραλία του Μύρτου, και αυτό γιατί ακόμη εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά το οδικό δίκτυο και την πρόσβαση στην παραλία.

RTL_BACHOLERETTE_7_3
Το περσινό καστ του ριάλιτι.

Και φυσικά, θα γίνουν γυρίσματα και σε άλλες πιο απομονωμένες περιοχές. Ηδη το συνεργείο της γερμανικής παραγωγής είχε έρθει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα στην Κεφαλονιά για να επιλέξει τις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Ολο το τεχνικό προσωπικό μένει στο ξενοδοχείο «White Rocks» στην περιοχή Λάσση, το οποίο άνοιξε αρκετά νωρίτερα για τη διαμονή των περίπου 200 ατόμων του ριάλιτι. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, η συγκεκριμένη παραγωγή είναι μία ακόμη διαφήμιση όχι μόνο για την Κεφαλονιά, αλλά και για την Ελλάδα. Χάρη σε αυτό το ριάλιτι αρκετοί επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης του νησιού ευελπιστούν ότι πολλοί Γερμανοί τουρίστες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους την Κεφαλονιά. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από έναν χρόνο και πάλι η γερμανική παραγωγή του παιχνιδιού γνωριμιών είχε επιλέξει την Κρήτη, και συγκεκριμένα τα Χανιά, για τηλεοπτικά γυρίσματα.

RTL_BACHOLERETTE_2
RTL_BACHOLERETTE_5
RTL_BACHOLERETTE_6
Από πάνω προς τα κάτω: Λίμνη Μελισσάνη, Φισκάρδο, παραλία του Μύρτου. Τρεις διάσημες τοποθεσίες της Κεφαλονιάς που θα φιλοξενήσουν γυρίσματα του ριάλιτι

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι φέτος υπολογίζεται να έχουμε τουλάχιστον 15-18 ξένες παραγωγές που επέλεξαν την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι το κέρδος για τα ταμεία της χώρας αναμένεται να φτάσει στα 90-100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν μήνα η διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Hellenic Film Commission) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, μιλώντας στην ημερίδα του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Από την κινηματογραφική παιδεία και εκπαίδευση στην κινηματογραφική παραγωγή», η οποία είχε πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έκανε λόγο για ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι «αναμένουμε πάρα πολλές παραγωγές από την άνοιξη ως και το φθινόπωρο του 2021» οφείλεται στο ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία με πολύ επιτυχημένο τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα