Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒόλος: Σχολείο παρέλαβε από γονέα άρνηση για self test με δικηγορική πράξη

Βόλος: Σχολείο παρέλαβε από γονέα άρνηση για self test με δικηγορική πράξη

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ξεκινούν τη διά ζώσης λειτουργία τους τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια ενώ τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο το αγωνιώδες ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος μαθητής ή ακόμη και εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το τεστ παραμένει αναπάντητο.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων θα διενεργείται self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, και θα είναι απαραίτητα κατά την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, διευθυντές σχολικών μονάδων της Μαγνησίας δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι θα γίνει με μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν επιθυμούν την υποβολή των παιδιών τους σε τεστ ή ακόμη και με αρνητές συναδέλφους τους. «Τι θα κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αρνείται να υποβληθεί σε τες ή γονέας δεν επιτρέψει στο παιδί του; Θα έχουμε το δικαίωμα να μην τους δεχόμαστε στο σχολείο; Ηδη σήμερα, στα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης υπάρχουν γονείς που αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε τεστ. Γονέας έφθασε στο σημείο να προσκομίσει ακόμη και δικηγορική πράξη άρνησης αποδοχής ιατρικής πράξης», εκφράζουν τον προβληματισμό τους εκπαιδευτικοί.

Εκπαιδευτικοί θέτουν μία ακόμη παράμετρο. «Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι πρόσβαση στα self test θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που μπαίνουν στα σχολεία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν φορείς υπερμετάδοσης. Το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους ιδιοκτήτες κυλικείων που αποτελούν μέρος της σχολικής καθημερινότητας;», διερωτώνται εκπαιδευτικοί και περιμένουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους βασανίζουν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα