Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑτυχήματα: Ποιοι ευθύνονται περισσότερο; Οι οδηγοί ή τα οχήματα ;

Ατυχήματα: Ποιοι ευθύνονται περισσότερο; Οι οδηγοί ή τα οχήματα ;

- Advertisement -

Η αυτόνομη οδήγηση που θα κυριαρχήσει στα επόμενα χρόνια φέρνει και νέα ηθικά και όχι μόνο προβλήματα προς επίλυση.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να συζητείται η αυτόνομη οδήγηση προέκυψε και το ερώτημα ποιος ευθύνεται για ένα
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρωτοποριακό νομικό πλαίσιο για τα αυτόνομης οδήγησης οχήματα, το οποίο προβλέπει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα φέρουν τη νομική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα με αυτόνομα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο βασιλιάς Κάρολος παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης, περιγράφοντας την εισαγωγή του νομοσχεδίου για τα αυτοματοποιημένα οχήματα κατά την προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες εάν τα οχήματά τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας σε σοβαρές περιπτώσεις, τονίζοντας έτσι τη σημασία των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στον κλάδο.

Το νομοσχέδιο παρέχει στις αρχές την εξουσία να επιβάλλουν πρόστιμα στις εταιρείες και προσφέρει ασυλία από την ποινική δίωξη σε άτομα που ταξιδεύουν με αυτόνομης οδήγησης οχήματα.

Επιπλέον, η νομοθεσία αποσκοπεί στην εξάλειψη των παραπλανητικών πρακτικών μάρκετινγκ, επιτρέποντας μόνο σε οχήματα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ασφαλείας να διαφημίζονται ως αυτόνομα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα