Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑρνητικό τεστ την Δευτέρα, θετικό την Τρίτη - Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας

Αρνητικό τεστ την Δευτέρα, θετικό την Τρίτη – Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας

- Advertisement -

Μετά τις ανησυχίες και τα ερωτήματα που εκφράστηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς, για την μετάδοση του covid σε περίπτωση που το self test της Δευτέρας βγει αρνητικό και της Τρίτης θετικό, η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας έδωσε διευκρινίσεις

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δε μεταδίδουν, και

2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι κρούσματα ανά πάσα στιγμή.

Στη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά. Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα