spot_imgspot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΑποκάλυψη – Διάσημοι τραγουδιστές νοσούν με κορονοϊό και το κρύβουν!

Αποκάλυψη – Διάσημοι τραγουδιστές νοσούν με κορονοϊό και το κρύβουν!

Μυστικό που το μαθαίνουν περισσότεροι από ένας παύει να είναι μυστικό και στην προκειμένη περίπτωση τα κακά μαντάτα έφτασαν στις υγειονομικές υπηρεσίες δια μέσω της Αστυνομίας κι από ΄κει φυσικά διακινήθηκαν σε διάφορα κυβερνητικά γραφεία. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, δύο δημοφιλείς τραγουδιστές και ένας ανερχόμενος νεαρός σχετιζόμενος μαζί τους, νοσούν με κορονοϊό από την περασμένη εβδομάδα ωστόσο εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα μουσικά τους προγράμματα η μεν σε κέντρο διασκέδασης των Βορείων Προαστείων και οι άλλοι δύο στην Αθήνα. Όπως εκμυστηρεύτηκαν στο λάθος πρόσωπο, έχουν κάνει απανωτά self test (σσ όλα θετικά) και όχι rapid για να μην καταγραφούν στον ΕΟΔΥ.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περασμένο Σαββατοκύριακο «ο ένας ίσα που στεκόταν στα πόδια του κι όμως τραγούδησε και μόλυνε ενώ ο άλλος ήταν καλύτερα αλλά είχε πυρετό». Ο δε νεαρότερος το περνά χωρίς συμπτώματα. Αυτή την εβδομάδα η υγεία τους εξελίσσεται καλύτερα παρά ταύτα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρέπει να μείνουν καραντίνα για 3-4 μέρες ακόμη έως τις 28-29 Δεκεμβρίου.

Σε πρώτη φάση, όπως ειπώθηκε, δεν ενημέρωσαν ούτε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ώστε τουλάχιστον να προφυλαχθούν οι συνάδελφοι τους τραγουδιστές και μουσικοί, οι θαμώνες, το προσωπικό και οι επιχειρηματίες. Σε δεύτερη, το… ψιθύρισαν κι όλοι μαζί πλέον παριστάνουν ότι δεν το ακούνε γιατί τα τραπέζια που έχουν κλειστεί στα μαγαζιά για ρεβεγιόν θα γεμίσουν χοντρά τα πορτοφόλια τους. Και ο 3 τους φυσικά είναι ανεμβολίαστοι έχοντας επιλέξει γιατροσόφια όπως εκείνο του βιοσυντονισμού.

Ποινικός Κώδικας

Κι επειδή τέτοιες ώρες θυελλωδών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας, δεν μπορεί να γίνεται τέτοια … πλακίτσα, α) υπάρχει από πέρυσι εγκύκλιος του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα προς τους προϊσταμένους των εισαγγελιών ανά την επικράτεια όπου τους καλεί να παρεμβαίνουν άμεσα όταν καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά απόκρυψης ή παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και β) το αρ. 285 του Ποινικού Κώδικα τιμωρεί αυστηρά τις αξιόποινες πράξεις και μέχρι τώρα εφαρμόστηκε σε πλείστες περιπτώσεις.

Αναλυτικά το άρθρο 285 περί «Παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» προβλέπει:

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:

α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα,

β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται:

α) στην περίπτωση του στοιχείου α’ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και

β) στην περίπτωση του στοιχείου β’ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή»

Με πληροφορίες από το ereportaz

χορηγός επικοινωνίας
 

Must Read