Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία: Ο τρόπος λειτουργίας, το κόστος και ο χρόνος...

Απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία: Ο τρόπος λειτουργίας, το κόστος και ο χρόνος αναμονής

H προσέλκυση γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η παραμονή των ήδη υπηρετούντων σε αυτό, αποτελεί το βασικό στόχο θέσπισης των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι αμοιβές των γιατρών κυμαίνονται, ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης από 550 ευρώ έως 1.000 ευρώ, των αναισθησιολόγων από 350 ευρώ έως 450 ευρώ και των νοσηλευτών περισσότερα από 10 ευρώ την ώρα, που λαμβάνουν σήμερα για τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.

Κλινικές δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις από πλευράς προσωπικού, έχουν ήδη, υποβάλει αιτήματα για να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία.

Πενήντα χιλιάδες από τα 102.000 περιστατικά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για πρωινά χειρουργεία, πρόκειται να χειρουργηθούν, δωρεάν, στα απογευματινά χειρουργεία από τον Μάιο έως το τέλος του έτους με προτεραιότητα αντίστροφη με το χρόνο αναμονής.

Ποιο θα είναι το κόστος των απογευματινών χειρουργείων – Παραδείγματα
Η κατηγοριοποίηση των περιστατικών γίνεται σε μια κλίμακα από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο βαριά χειρουργεία.

Για παράδειγμα για καταρράκτη το κόστος κυμαίνεται από 300-500 ευρώ όταν σε ένα ιδιωτικό ξεπερνάει τα 800 ευρώ, για χολοκυστεκτομή από 500-1.200 όταν στο ιδιωτικό πάνω από 2.500 χιλιάδες και η αρθροπλαστική ισχύου ή γονάτου που θεωρείται βαρύ χειρουργείο από 1.200-1.600 όταν στον ιδιωτικό άνω των 3.500.

Σε πόσο χρόνο θα γίνονται οι επεμβάσεις
Η εκτίμηση είναι ότι θα ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής, ενώ ο ασθενής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής γιατρού.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα