Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπεργούν σήμερα οι διανομείς στις «πλατφόρμες»

Απεργούν σήμερα οι διανομείς στις «πλατφόρμες»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 11 Οκτώβρη οι διανομείς σε μια σειρά πόλεων. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στην «efood» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων, το Σωματείο Διανομέων – Ταχυμεταφορών Βόλου, το Σωματείο Διανομέων – Ταχυμεταφορέων – Ντελιβεράδων Μεσσηνίας.

Την ίδια μέρα απεργούν και οι διανομείς της «Wolt» στην Αθήνα, δίνοντας συνέχεια στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, αλλά και οι διανομείς της «wolt» στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, θα γίνουν συγκέντρωση και μοτοπορεία στις 6 μ.μ., με αφετηρία τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Tον αγώνα των διανομέων της «Wolt» και της «efood» που με απόφαση του Συνδικάτου Τουρισμού – Επισιτισμού και του σωματείου της «efood» απεργούν την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στηρίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, το Σωματείο Εργαζομένων Efood Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει μοτοπορεία  στις 12 το μεσημέρι από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στην Πάτρα, την συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις πλατφόρμες διανομής αποφάσισε και το Συνδικάτο Διανομέων – Ντελιβεράδων Αχαΐας, καλώντας και σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 11 π.μ.

Στην Λάρισα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των διανομέων και καλεί σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση, στις 12μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στην Καλαμάτα συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στα Χανιά, συγκέντρωση στην πλατεία δημοτικής αγοράς στις 12μ.

Στις 23 Οκτώβρη η απεργία στα ξενοδοχεία

Απεργεί επίσης ο κλάδος του Τουρισμού – Επισιτισμού στις 23 Οκτώβρη, με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία να παλεύουν για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής προετοιμάζει τη συμμετοχή του στην κλαδική και στην πανεργατική απεργία, θέτοντας στο επίκεντρο το αίτημα για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση του 5ήμερου – 8ωρου με δύο συνεχόμενα ρεπό, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Οκτώβρη προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με βάση απόφαση που πήρε η πρόσφατη μαζική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕΠΕ, για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του κλάδου στον Επισιτισμό – Τουρισμό.  Το Συνδικάτο καλεί την ημέρα της απεργίας, σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ).

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στον Τουρισμό – Επισιτισμό την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, απαιτώντας μεταξύ άλλων άμεση συνάντηση με τους Συλλόγους Ξενοδόχων στο νησί για την υπογραφή τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, καλεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα