Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΑπίστευτο περιστατικό σε Νοσοκομείο: Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς - Ένας τραυματίας

Απίστευτο περιστατικό σε Νοσοκομείο: Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς – Ένας τραυματίας

Απίστευτο περιστατικό καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου συνοδός ασθενούς επιτέθηκε κατά γιατρών της Ορθοπεδικής.

Μάλιστα, ένας γιατρός τραυματίστηκε, ενώ θα πρέπει να καταγραφεί ότι οι γιατροί συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους – παρά την επίθεση – στους ασθενείς μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ):

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια  επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση  βίας , η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).

Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα