Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπίστευτο: Εκπαιδευτικοί κοιμούνται μέσα σε σχολεία και σε αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουν...

Απίστευτο: Εκπαιδευτικοί κοιμούνται μέσα σε σχολεία και σε αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουν σπίτι

Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στη Σαντορίνη δηλώνουν απελπισμένοι. Περιγράφουν το πρόβλημα και τον Γολγοθά που ανεβαίνουν, από τη στιγμή που έφτασαν για να πιάσουν δουλειά, στο κοσμοπολίτικο νησί…

Καταγγελίες και προσωπικές μαρτυρίες που προκαλούν αίσθηση στη Σαντορίνη και όχι μόνο. Είναι εκπαιδευτικοί που πήγαν να πιάσουν δουλειά σε σχολεία, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να βρουν λύση στο πρόβλημα της στέγασης. Τα περισσότερα σπίτια είναι ήδη «κλεισμένα» και στα υπόλοιπα οι τιμές είναι «φωτιά». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να κοιμούνται μέσα στο σχολείο και άλλοι μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Όπως είπε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, στον ΑΝΤ1, η Σαντορίνη φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση. Η τουριστική περίοδος είναι σε άνθιση και έχει επιμηκυνθεί πολύ, ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν γίνει aribnb, επομένως οι δάσκαλοι που διορίστηκαν δεν μπορούν να βρουν σπίτι.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές, καθώς στη Σαντορίνη δεν μπορεί να βρει κάποιος σπίτι να νοικιάσει κάτω από 400 ευρώ, ενώ οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι στα 850 ευρώ. Επίσης, το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό στα νησιά.

Ένας δάσκαλος για κάποιες ημέρες έμεινε μέσα στο σχολείο, καθώς δε μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών, κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητό τους.

 

Ένας άλλος δάσκαλος, επίσης στη Σαντορίνη, φιλοξενεί δύο συναδέλφους του που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Όπως είπε, δεν είναι ο μόνος και δεν είναι η πρώτη φορά. «Στη Σαντορίνη βρίσκομαι από πέρσι. Πέρασα κι εγώ τα ίδια μέχρι να βρω σπίτι. Ο δήμος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κάποια λύση.»

 

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δήμους είναι πλούσιοι λόγω τουρισμού και θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς να περιμένουν το «κράτος – πατερούλη»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα