Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑντίθετη με την λειτουργία λαϊκών αγορών μόνο για παραγωγούς η ομοσπονδία σωματείων...

Αντίθετη με την λειτουργία λαϊκών αγορών μόνο για παραγωγούς η ομοσπονδία σωματείων λαϊκών αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης

Ανακοίνωση μεσώ της οποίας εκφράζει την αντίθεση της με τις επιχειρούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών αποκλειστικά για παραγωγούς εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Το όχι και τόσο μακρινό 2014 η τότε κυβέρνηση ψηφίζει το νόμο 4235/2014. Στο άρθρο 56 και στα ψιλά γράμματα προβλέπεται η δημιουργία λαϊκών αγορών παραγωγών (farmers markets, τα ονόμαζαν ). Μέσα σε λίγους μήνες το άρθρο τροποποιείται και λίγο αργότερα τροποποιείται και πάλι για να φτάσει να ισχύει έως σήμερα και να προβλέπει τις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων. Τόση επιτυχία είχε η νομοθετική ρύθμιση που δεν προλάβαιναν να τη διορθώσουν. Και όπως όλα τα πράγματα που νομοθετούνται με προχειρότητα και ειδικά όταν δεν ζητάς τη γνώμη των ανθρώπων που ξέρουν κάτι παραπάνω από εσένα, με βάση την καθημερινότητα των λαϊκών αγορών, η προσπάθεια τότε (το 2014) κατέληξε να κουρελιάζεται από τους ίδιους τους εμπνευστές της.”

Τέλος αυτή καταλήγει με την πεποίθηση των παράγωγων των λαϊκών αγορών στην διεξαγωγή ενός στον ειλικρινούς και απροσχημάτιστου διάλογο, επισημαίνοντας πως για πολλά ζητήματα, είχαν έναν ειλικρινή διάλογο με τον κ. υπουργό ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος άκουσε και ενστερνίστηκε τις θέσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον αρμόδιο υπουργό να ακούσει εκ νέου την θετική απάντηση στην απρόσκοπτη είσοδο νέων παραγωγών πωλητών στις ήδη υφιστάμενες λαϊκές αγορές, τροποποιώντας τον ανεδαφικό νόμο 4849/2021, ο οποίος την απαγορεύει. Παράλληλα αιτούνται να προχωρήσει η προκήρυξη που προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα