Αρχική seleo Θέμα Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Ποιες ώρες - Τι αναφέρει ο...

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Ποιες ώρες – Τι αναφέρει ο ΕΣΘ

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν έχουν τα καταστήματα την Κυριακή 23 Μαΐου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, που ισχύσουν από τις 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με την εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τος ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους την προσεχή Κυριακή. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει στους ς εμπόρους-μέλη του συλλόγου να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 23 Μαΐου.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας. Φίλοι καταναλωτές σας περιμένουμε από τη Δευτέρα έως το Σάββατο καθημερινά -71 ώρες- για να απολαύσετε τις αγορές σας στα καταστήματά μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ, ο οποίος επισημαίνει ακόμα ότι τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, χωρίς ποτέ οι εκπρόσωποι του εμπορίου στη χώρα να ενημερωθούν για αυτή την απόφαση και χωρίς να υπάρξει σύμφωνη γνώμη τους».

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-