Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Ανεπιθύμητοι» σε εκκλησία βουλευτές που υπερψήφισαν τον γάμο των ομοφύλων

«Ανεπιθύμητοι» σε εκκλησία βουλευτές που υπερψήφισαν τον γάμο των ομοφύλων

Μέτρα κατά των Τρικαλινών βουλευτών που στήριξαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποφάσισε να πάρει ο εφημέριος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στα Τρίκαλα, που τους κήρυξε «ανεπιθύμητους», απαγορεύοντάς τους την είσοδο στον ναό αλλά και κάθε εκκλησιαστική ή άλλη εκδήλωση της ενορίας.

Ο πατέρας Παναγιώτης Μίχος, παπάς του χωριού της Αγίας Κυριακής, όπως αναφέρει το trikalanews.gr, σε μακροσκελή επιστολή που κοινοποίησε και στο προφίλ του Ναού στο Facebook ανακοίνωσε την απόφασή του να τους κηρύξει ανεπιθύμητους, ενώ απαξίωσε να τους προσφωνήσει «με όποιον τιμητικό τίτλο».

«Ως Εφημέριος και Ιερέας του Χριστού, συντασσόμενος με την ιερατική μου συνείδηση, που υπηρετεί 23 συναπτά έτη Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα ότι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Τρικάλων όπου υπηρετώ», αναφέρει.

 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα μπει ανάχωμα σε τυχόν προσπάθειά τους να παραβούν την απόφασή του. «Αν, παρ’ όλα αυτά, θα τολμήσετε να δρασκελίσετε την αυλόπορτα να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε κατά μέτωπον ΑΝΑΧΩΜΑ, ως εποίησαν χρυσά παραδείγματα της Εκκλ.Ιστορίας π.χ. Ιερός Χρυσόστομος έναντι Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων κατά Θεοδοσίου κ.λπ.», αναφέρει. Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρει ότι είναι ανεπιθύμητοι και σε κάθε εκκλησιαστική ή άλλη εκδήλωση της ενορείας, καθώς έθεσαν από μόνοι τους εαυτόν εκτός εκκλησίας ή τοποθετούνται «εχθρικά προς αυτήν».

Πάντως, ο εφημέριος αφήνει και ένα «παράθυρο» άρσης της απόφασης, αν επιδείξουν «ειλικρινή και αμετάπτωτη μετάνοια με δημόσια εξομολόγηση-παραδοχή προς το Θεό και το λαό, έτσι ώστε να συγχωρήσει ο Κύριος αυτό σας το μέγιστο αμάρτημα, όπως και του καθενός μας τα ιδικά του».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα