Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΉρωας στα 80 του – ‘Εσωσε μόνος του το σπίτι του από...

Ήρωας στα 80 του – ‘Εσωσε μόνος του το σπίτι του από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Μαχητής ακόμη και στα 80 του χρόνια αποδείχθηκε ο Χαράλαμπος Βρούτσης, πρώην μηχανικός καραβιών και επιζών από δύο ναυάγια, όταν την ώρα που η καταστροφική φωτιά σάρωνε στο πέρασμά της τα πάντα στη Βαρυμπόμπη εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε για να σώσει το σπίτι του.

Όπως ανέφερε, ενώ η Αστυνομία απομάκρυνε τον ίδιο και τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, εκείνος κατάφερε να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό των Αρχών. «Τους ξέφυγα και ξαναπήγα σπίτι, γιατί δεν ήθελα να φύγω και να το αφήσω. Με τραβούσαν, λοιπόν, οι αστυνομικοί, μου έκαναν σημάδια στα χέρια, με πήραν δεύτερη φορά για να με απομακρύνουν. Ξαναφεύγω εγώ, τρίτη φορά, για να πάω σπίτι μου και κλειδώθηκα μέσα και περίμενα τη φωτιά» ανέφερε.

Όπως λέει, μπορεί να έζησε μια κόλαση, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και το σπίτι του έμειναν αλώβητα από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, η Πυροσβεστική ήταν απούσα, τόσο την ώρα που έκαιγε η φωτιά όσο και την επόμενη ημέρα. «Ήμουν μέσα στη φωτιά. Παντού υπήρχε φωτιά. Εγώ γύρω γύρω από το σπίτι μου και σε όλο το οικόπεδο έχω 10 εκτοξευτήρες νερού, που πετάνε από 20 μέτρα ο καθένας. Μόλις, λοιπόν, ερχόταν η φωτιά από τα δίπλα που καιγόντουσαν και έπεφτε μέσα στο οικόπεδο έσβηνε, γιατί δεν είχε να κάψει κάτι εφόσον είχε νερά. Εγώ έχω γεννήτρια και νερό παραγωγής και προτού έρθει η φωτιά όλα αυτά λειτουργούσαν δύο ώρες πριν, για να προλάβω. Όλοι στα γύρω σπίτια είχαν ζωντανή φωτιά, εγώ όχι. Ο πρώτος μηχανικός και ο καπετάνιος φεύγουν τελευταίοι από το καράβι μόλις χαθεί» είπε, ενθυμούμενος τα χρόνια που ήρθε τόσο κοντά με τον θάνατο και εν τέλει κατάφερε να του ξεφύγει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα