Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΉπειρος: Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από το ΕΚΑΒ για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Ήπειρος: Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από το ΕΚΑΒ για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Το ΕΚΑΒ, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» στις 16 Οκτωβρίου 2024, διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση των γνώσεων των πολιτών για τη διάσωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής και τη βελτίωση της καρδιακής υποστήριξης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ θα παρουσιάσουν επιδείξεις ΚΑΡΠΑ και χρήσης AED, προσφέροντας πρακτική εκπαίδευση με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές. Παράλληλα, θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη σημασία της γνώσης αυτών των δεξιοτήτων και τον κρίσιμο ρόλο του ΕΚΑΒ ως του επίσημου φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Στην Ήπειρο, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 14:00, στα εξής σημεία:

  • Πεζόδρομος Μ. Άγγελου και Βλαχλείδη, Ιωάννινα
  • Κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας
  • Έμπροσθεν Δημαρχείου Πρέβεζας
  • Πλατεία Ανουτσιάτα, Κέρκυρα
  • Πεζόδρομος Γρηγορίου Λαμπράκη, Ηγουμενίτσα
  • Πλατεία Κιλκίς, Άρτα

Το ΕΚΑΒ καλεί το κοινό να συμμετάσχει στις δράσεις, συμβάλλοντας στη διάδοση σημαντικών γνώσεων για τη διάσωση ζωών και την υποστήριξη της καρδιακής υγείας.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα