Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈρχεται νέος ΚΟΚ εντός καλοκαιριού

Έρχεται νέος ΚΟΚ εντός καλοκαιριού

Εν μέσω καλοκαιριού αναμένεται να έρθει προς ψήφιση από το Ελληνικό κοινοβούλιο  το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στο ΕΡΤNEWS, η τέως πλέον υφυπουργός Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Σύμφωνα με την κα Αλεξοπούλου πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται μετά από πάρα πολλά χρόνια, καθώς έχουν αλλάξει πάρα πολλά στις Ελληνικές πόλεις τόσο στην οδηγική συμπεριφορά όσο και στα νέα δεδομένα, όπως η μικροκινητικότητα, για τον λόγο αυτο είναι επιβεβλημένη η ολιστική και ο εκσυγχρονισμός του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα αυτός αναμένεται να είναι διαφορετικός, εκεί αλλάζουμε κουλτούρα, δεν τιμωρούμε το όχημα, τιμωρούμε τον οδηγό, η υποτροπιάζουσα συμπεριφορά του οδηγού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Ακόμα προς συζήτηση είναι η μείωση των ορίων όπου και όπως χρειάζεται, διότι πρέπει να συνυπάρξουν τα οχήματα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και επειδή οι επιστήμονες του αντικειμένου ή οι Έλληνες κοινωνιολόγοι αλλά και παγκοσμίως υπάρχουν στοιχεία του πόσο σημαντικό είναι κάθε χιλιόμετρο που μειώνεται την ώρα στο να μην χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο. Τέλος επισήμανε πως: “Έχουμε δει και στη χώρα μας να έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τροχαία δυστυχήματα στους ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και έχει μεταφερθεί αυτό το τεράστιο ζήτημα να χάνονται ανθρώπινες ζωές μέσα στις πόλεις”.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα