Αρχική Κοινωνία Έβρος: Συνελήφθη φαρμακοποιός για πλαστά πιστοποιητικά κορονοϊού

Έβρος: Συνελήφθη φαρμακοποιός για πλαστά πιστοποιητικά κορονοϊού

Φαρμακοποιός, συνελήφθη στον Έβρο από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης καθώς φέρεται να καταχωρούσε σε συστηματική βάση στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά πιστοποιητικά COVID-19 υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να τους υποβάλλει σε rapid test.
Όλη αυτή η επιχείρηση εξαπάτησης δεν αφορούσε μόνον απλούς ανθρώπους ή εργαζόμενους αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες.
Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την συστηματική παρακολούθηση του φαρμακείου μετά από καταγγελίες. Δεν άργησαν να διαπιστώσουν πως ο φαρμακοποιός καταχωρούσε στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορονοϊού ως αρνητικά, ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είχαν ούτε καν πιάσει στα χέρια τους ένα rapid test.

Για το θέμα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη. Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν αυτοί που αναφέρονταν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου απαγορεύεται.

- Advertisement -

Must Read