Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήInfotainmentΒελτίωσε την ποιότητα ζωής σου στο σπίτι με απλές λύσεις

Βελτίωσε την ποιότητα ζωής σου στο σπίτι με απλές λύσεις

Η μονοτονία που νιώθουμε να μας καταβάλλει στην καθημερινή μας ζωή, και η ανάγκη να μετακινούμαστε και να αλλάζουμε παραστάσεις και να δεχόμαστε διαφορετικά ερεθίσματα, μπορεί να μειωθεί, αν φερθούμε έξυπνα και κάνουμε αλλαγές μέσα στο σπίτι, με έντονα αποτελέσματα αλλά μικρή προσπάθεια και λίγα έξοδα.

Συνεχίζοντας να διαβάζεις seleo.gr, θα ανακαλύψεις εν συντομία, μερικούς τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσεις ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο εντός της οικίας σου.

  1. Διαρρύθμιση

Με απόλυτα μηδενικό κόστος, μπορείς να υιοθετήσεις διαφορετική διάταξη στο χώρο ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Δεδομένου ότι αλλάζει η διάρκεια της μέρας και διαφοροποιούνται τα σημεία που δέχονται σε σχέση με αυτά που χρειάζεσαι περισσότερο ή λιγότερο φως, ο διαχωρισμός σε “χειμερινή” και “καλοκαιρινή” θέση επίπλων είναι ο πλέον κατάλληλος. Προφανώς, μόνος σου αποφασίζεις ποια θα είναι η στιγμή αυτή της αλλαγής, αλλά θα βόλευε να την καθορίσεις για να συντονίσεις μαζί και άλλες διεργασίες αλλά και για να έχεις κάτι να περιμένεις σε συγκεκριμένο χρόνο. Μπορείς για παράδειγμα, να το συνδυάσεις με το μάζεμα και το στρώσιμο των χαλιών.

  1. Διακόσμηση

Εφόσον αλλάζουν οι εποχές και ειδικά αν έχεις αποφασίσει να κάνεις και μια χωροταξική αλλαγή, πιθανώς να έχεις την επιθυμία να αλλάξεις μερικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά που κυριαρχούν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χρωματική παλέτα. Ξέρουμε όμως ότι η καταναλωτική σου τάση, οι δεκάδες πειρασμοί από γνωστές αλυσίδες που προσφέρουν μοναδικά προϊόντα design σε χαμηλές τιμές και η μόδα που αλλάζει ταχύτατα, δεν είναι μεγάλοι σύμμαχοι. Σίγουρα δε θα σε αποτρέψουμε από το να ενδώσεις, εξ’άλλου εμείς οι ίδιοι αναφερόμαστε σε τρόπους να νιώσεις καλύτερα, εύκολα και απλά μέσα στο σπίτι. Θα προτείνουμε όμως να διατηρήσεις ένα φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ αγοραστή και να κάνεις ξεκαθάρισμα δωρίζοντας πράγματα πριν αγοράσεις νέα, κάθε ας πούμε 3 σεζόν.

  1. Ανακαίνιση

Με το κόστος της ανακαίνισης να ανεβάζει αρκετά τον οικονομικό προϋπολογισμό, πέραν του ότι αποτελεί μια δύσκολη απόφαση, σίγουρα εξετάζεται και αναγκαιότητά της, λόγω παλαιότητας ή φθορών, ή αλλαγές στη λειτουργικότητα.
Δεδομένου ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ανακαίνιση τόσο πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα θα είναι, και ειδικά αν γίνεται αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους, μπορείς να περιοριστείς σε συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού που θα δώσουν απευθείας άλλη πνοή στη διάθεσή σου.

Μια συνήθη επιλογή αποτελεί η ανακαίνιση κουζίνας από την AGS Engineering ή του μπάνιου, ή και μόνο μέρος αυτών, αντικαθιστώντας για παράδειγμα μόνο τις ηλεκτρικές συσκευές ή τα πλακάκια.

Και αν ψάχνεις τρόπους να εξοικονομήσεις λίγα χρήματα για τα παραπάνω, αλλά τα οικιακά σου έξοδα είναι ήδη όσο το δυνατόν πιο περιορισμένα, ενημερώσου για τις μοναδικές προσφορές ρεύματος και φυσικού αερίου στο revma.store και κάνε μια έρευνα αγοράς, για να επιλέξεις τον πάροχο που σε εξυπηρετεί!

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα