Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΠέντε πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει μέλλον

Πέντε πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει μέλλον

ίναι πάντα θεμιτό να προσέχετε σε μία σχέση για τα σημάδια εκείνα που μπορεί να δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε με έναν άνθρωπο ή ακόμα χειρότερα πως πρόκειται η σχέση σας να εξελιχθεί σε τοξική. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσετε στην άκρη τις θετικές ενδείξεις, εκείνα δηλαδή, τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η σχέση σας έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ όμορφο.

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο και ειδική σε θέματα σχέσων, Diane Strachowski, υπάρχουν αρκετά σημάδια, ακόμα και πολύ νωρίς σε μία σχέση, τα οποία δείχνουν ότι αυτή θα έχει θετική εξέλιξη. «Πρώτα και κύρια ο σύντροφός σου πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, σιγουριά και ευτυχία. Ακόμα και στην πολύ αρχή, πρέπει να συγκεντρωθείς και να δώσεις βάση στο πώς σε κάνει ο σύντροφός σου να νιώθεις», λέει η ψυχολόγος. Οι πέντε πιο σημαντικές ενδείξεις είναι οι παρακάτω:

Σεβασμός ορίων

Αρκετά συχνά έχουμε αναφέρει πως οι υγιείς σχέσεις διακρίνονται για τον σεβασμό των ορίων που βάζει κάθε μέλος, όπως επίσης και για τον σεβασμό απέναντι στον ιδιωτικό χρόνο του καθενός. Όταν το ταίρι σας σέβεται το «όχι», σε οποιοδήποτε θέμα, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που θέλει πολύ, τότε αυτός είναι ένας πολύ καλός οιωνός. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν πέρα από τον κοινό σας χρόνο περνάτε ορισμένες ώρες της ημέρας σε δραστηριότητες που αγαπάτε ο καθένας ξεχωριστά, η σχέση είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει για πολύ καιρό.

Ξεκάθαρα συναισθήματα

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο αρέσετε στον σύντροφό σας ή όχι, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε τα δεδομένα της σχέσης που ξεκινάτε. Δεν μιλάμε για τα «παιχνίδια» κάθε ζευγαριού στη διάρκεια του φλερτ, αλλά όταν έχει περάσει λίγος καιρός και ακόμα τα συναισθήματα του άλλου για εσάς δεν είναι ξεκάθαρα, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε μια σοβαρή κουβέντα με το «άλλο σας μισό».

Φόβος για το μέλλον…

… Δεν υπάρχει. Θέλει να είναι μαζί σας, το εκφράζει και δεν φοβάται να μιλήσει για κοινές στιγμές στο εγγύς μέλλον. Αυτές οι συζητήσεις είναι καλό να γίνονται από καιρού εις καιρόν, έτσι ώστε να ξέρετε πού βαδίζετε και ότι βρίσκεστε και οι δύο στην «ίδια σελίδα».

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο, αλλά αυτό το σημάδι είναι πολύ θετικό. Οι μικρές χειρονομίες είναι που κάνουν τη διαφορά, λένε οι ειδικοί. Οπότε αν ο σύντροφός σας γνωρίζει πως πίνετε τον καφέ σας ή θυμάται ποια είναι η αγαπημένη σας σοκολάτα, και την φέρνει μετά τη βόλτα του στα μαγαζιά, θεωρήστε ως καλό οιωνό.

Κοινή προσπάθεια

Αν, όπως και εσείς, έτσι και ο σύντροφός σας προσπαθείτε για τη σχέση σας, αναγνωρίζετε και εκτιμάτε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου, τότε «το μεταξύ σας» θα εξελιχθεί σίγουρα θετικά. Στην αρχή τα πάντα είναι όμορφα. Στην πορεία (όχι έπειτα από πολύ καιρό) θα φανεί ξεκάθαρα αν αυτά τα όμορφα συναισθήματα θα συνεχιστούν και θα οδηγήσουν σε μια σχέση με γερά θεμέλια και βάσεις.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα