Αρχική Infotainment 6 συμβουλές για το σχεδιασμό καλύτερων παιδικών δωματίων

6 συμβουλές για το σχεδιασμό καλύτερων παιδικών δωματίων

Η δημιουργία ενός χώρου για να παίζει και να μεγαλώνει το μικρό σας παιδί μπορεί και πρέπει να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση. Άλλωστε, ένα όμορφο, λειτουργικό δωμάτιο που το παιδί σας θα λατρέψει τόσο τώρα όσο και για τα επόμενα χρόνια είναι μια αρκετά σημαντική υπόθεση.

Χρειάζεστε καθοδήγηση; Αυτό το άρθρο θα λύσει κάθε σας ανάγκη. Αυτή η χρήσιμη συλλογή παιδικών δωματίων αξίζει την προσοχή σας και οι επαγγελματικές συμβουλές διακόσμησης έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις τρέχουσες επιθυμίες και τις μελλοντικές ανάγκες του παιδιού σας. Είτε ξεκινάτε από την αρχή είτε ελπίζετε να βελτιώσετε έναν υπάρχοντα χώρο, σίγουρα θα βρείτε μια σημαντική δόση έμπνευσης εδώ!

Διατηρήστε απλή τη διακόσμηση

Όταν πρόκειται για παιδικά δωμάτια, τα πιο απλά σε διακόσμηση είναι και εκείνα που είναι τα πιο λειτουργικά. Διατηρώντας τη διακόσμηση απλή και τα έπιπλα στο ελάχιστο, θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για παιχνίδι και θα παρέχετε έναν ουδέτερο “καμβά” που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα την ηλικία του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε απλούς χρωματισμούς παιδικών χαλιών για να πετύχετε αυτήν την απλότητα στη διακόσμησή σας. Τα παιδικά χαλιά Εφραίμογλου αποτελούν τα ποιοτικότερα χαλιά της αγοράς, όσον αφορά την ποιότητα και τη διαδικασία παρασκευής τους.

 

Σχεδιάστε έναν χώρο φιλικό προς τα παιδιά

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο φιλικό προς τα παιδιά; Φανταστείτε ότι έχετε το ύψος των παιδιών σας.

 

Δημιουργήστε ένα φωτεινό, εμπνευσμένο παιδικό δωμάτιο σε στυλ Boho, που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει τον μικρό κάτοικό του. Ένα άνετο κρεβάτι δαπέδου και ένα σετ τραπεζιού και καρέκλας σε μικροσκοπικό μέγεθος, προσφέρουν μια άνετη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή επίπλωση, ενώ οι χαμηλοί κάδοι, τα ανοιχτά ράφια και τα σημεία με την εύκολη πρόσβαση ενθαρρύνουν το παιχνίδι αλλά παράλληλα και την ευθύνη των παιδιών σας μέσα στο χώρο. Βάζοντας τον εαυτό σας στη θέση του μικρού σας παιδιού, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν χώρο τόσο λειτουργικό όσο και χαριτωμένο.

 

Εστιάστε στο παιχνίδι

Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που θα λατρέψει το μικρό σας παιδί, προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτό που αγαπούν να κάνουν περισσότερο: το παιχνίδι!

 

Θέλετε να προσθέσετε ένα στοιχείο διασκέδασης στο παιδικό δωμάτιο; Προσθέστε έναν τοίχο από μαυροπίνακα ή ένα σημείο στο τοίχο που ενημερώνεται γρήγορα και εύκολα, όπου το παιδί σας μπορεί να εμφανίσει τις αγαπημένες του δημιουργίες. Ένας ενσωματωμένος τοίχος για αναρρίχηση σε βράχο, μια τσουλήθρα εγκατεστημένη σε κουκέτα ή ένα δίχτυ φορτίου με οροφή, προσφέρουν επίσης εξαιρετικές επιλογές, ενθαρρύνοντας το παιχνίδι ενώ βοηθούν στην καύση όλης αυτής της επιπλέον ενέργειας των παιδιών πριν από καθημερινό τους ύπνο.

 

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο του παιδιού σας

Είτε έχετε να κάνετε με ένα μικρό παιδικό δωμάτιο είτε με ένα αισθητά μεγάλο δωμάτιο, το να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο του παιδιού σας είναι απόλυτη ανάγκη. Επιλέξτε ένα απλό loft κρεβάτι, κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, διπλασιάζει τον χρήσιμο χώρο σε αυτό το κομψό και μοντέρνο παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας μια επιπλέον ζώνη παιχνιδιού που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γωνιά ανάγνωσης ή σαλόνι για μελλοντικές χρήσεις.

 

Διπλασιάστε το χώρο αποθήκευσης

Από τα παιχνίδια, και τα βιβλία τους μέχρι τις ντουλάπες που αλλάζουν συνεχώς σε πολλά μεγέθη, τα παιδιά έχουν στην κατοχή τους αρκετά πράγματα προς αποθήκευση. Χρειάζεστε βοήθεια για την αντιμετώπιση της ακαταστασίας; Τα έπιπλα με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο είναι εξαιρετικές επιλογές και μπορούν να διπλασιάσουν τον αποθηκευτικό σας χώρο, όπως επίσης και η τοποθέτηση επιτοίχιων ραφιών.

 

Παίξτε με το χρώμα

Τα παιδιά λατρεύουν το χρώμα, αλλά η επιλογή του σωστού χρώματος μπορεί να είναι δύσκολη. Σίγουρα, το κοριτσάκι σας μπορεί να λατρεύει όλα τα ζεστά ροζ χρώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και αργότερα, και η σκέψη να βάψετε ξανά ολόκληρο το δωμάτιο σε λίγα μόλις χρόνια είναι αρκετή για να σας βάλει σε σκέψεις. Ψάχνετε λοιπόν για μια μακροπρόθεσμη λύση;

 

Δημιουργήστε ένα φωτεινό και χαρούμενο παιδικό δωμάτιο DIY, το οποίο θα προσφέρει ένα έξυπνο στυλ εισάγοντας ένα ουράνιο τόξο από πολύχρωμα αξεσουάρ σε ένα καθαρό, ουδέτερο περιβάλλον που μπορεί να ενημερωθεί εύκολα όταν το παιδί σας είναι έτοιμο για μια νέα εμφάνιση και διακόσμηση του δωματίου του.

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-