spot_imgspot_img
ΑρχικήInfotainment3 Ενέργειες για να Μην Σταματούν οι Εργαζόμενοί σου να Εξελίσσονται

3 Ενέργειες για να Μην Σταματούν οι Εργαζόμενοί σου να Εξελίσσονται

Ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είναι υπεύθυνος για όλες τις πτυχές λειτουργίας της. Εφαρμόζοντας έξυπνες στρατηγικές και κάνοντας προσεγμένες επιλογές σε όλα τα τμήματα που την απαρτίζουν μπορεί να σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις και στα κέρδη.

Για να φτάνουν, όμως, στα ανώτερα στελέχη πρωτότυπα και συμφέροντα πλάνα ενεργειών, οι υπάλληλοι των κατώτερων θέσεων θα πρέπει να είναι διορατικοί και να συνεργάζονται αποτελεσματικά με την ομάδα τους αλλά και με άλλα τμήματα.

Πέρα από την πρόσληψη ικανών ατόμων, οι επιχειρηματίες μπορούν να προβούν σε πολλές και ενδιαφέρουσες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους εργάζονται σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον που ενισχύει την παραγωγικότητά τους. Ποιες είναι κάποιες τέτοιες ενέργειες; Θα βρεις 3 παρακάτω.

  1. Έμφαση στην Ψυχική Υγεία

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν ότι είναι κοντά στον εργαζόμενο και ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να μιλήσουν στον ανώτερό τους. Τα λόγια, όμως, δεν είναι αρκετά για να κάνουν τους εργαζομένους να νιώσουν άνετα να μοιραστούν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις κριτικές τους για τις συνθήκες εργασίες ή για κάποιο προσωπικό θέμα με κάποιο στέλεχος της εταιρείας χωρίς τον φόβο της απόλυσης. Μερικές πράξεις που θα αποδείξουν έμπρακτα ότι δίνεται προσοχή στην καλή ψυχική υγεία των υπαλλήλων είναι η πρόσληψη ενός ψυχολόγου, στον οποίο μπορεί να μιλήσει όποια στιγμή θέλει ο καθένας, η δωρεάν εγγραφή σε σεμινάρια ψυχολογίας με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη και η έγκριση αδειών για λόγους ψυχικής υγείας.

 

  1. Επιμορφωτικές Συνεδρίες

Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και δεν κατέχει όλες τις γνώσεις του κόσμου. Πέρα από τις χρήσιμες εμπειρίες και τις τεχνικές που αποκτούν οι εργαζόμενοι μέσα από την εργασία σε μια αληθινή επιχείρηση, είναι σημαντικό να τους δίνονται ευκαιρίες να εξελιχθούν και να συνεχίζουν να εκπαιδεύονται ανεξάρτητα από το πόστο τους. Κάθε εργαζόμενος, αλλά μακροπρόθεσμα και η εταιρεία, θα επωφεληθεί με την παρακολούθηση συνεδριών business coaching στην Αθήνα πάνω σε τομείς που τον ενδιαφέρουν — ακόμα και αν είναι άσχετοι με την τωρινή τους θέση, καθώς ίσως να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε κάποιο άλλο τμήμα της εταιρείας.

 

  1. Να ακούγεται η φωνή τους

Είναι λογικό η συνεισφορά του κάθε υπαλλήλου να αξιολογείται και να κρίνεται καθημερινά, καθώς σκοπός είναι να λειτουργούν όλα άριστα, για να σημειώνονται τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη. Για να μπορούν, όμως, οι υπάλληλοι να είναι παραγωγικοί στο έπακρο, θα πρέπει οι συνθήκες εργασίας να είναι άριστες. Και όταν δεν είναι, θα πρέπει να έχουν την άνεση και την ελευθερία να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους και να αναμένουν την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους. Επίσης, ένα ετήσιο ανώνυμο ερωτηματολόγιο που θα ζητάει το επίπεδο ικανοποίησης των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία και προτάσεις για τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση είναι καλό να πραγματοποιείται. Φυσικά, όλες οι απαντήσεις θα πρέπει όχι μόνο να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη αλλά και να γίνονται πράξη όσες περισσότερες από τις προτάσεις για βελτίωση σημειώθηκαν.


 

Must Read